Σαμαράς: 281 εκ. ευρώ για έκτακτο πρόγραμμα τροφίμων και ειδικής βοήθειας

Σαμαράς: 281 εκ. ευρώ για έκτακτο πρόγραμμα τροφίμων και ειδικής βοήθειας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε ημερίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με θέμα «Αλληλεγγύη, το κοινωνικό έργο της εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των πολιτικών της ΕΕ».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι από τη μια πλευρά έχει τους αριθμούς και την από την άλλη τους ανθρώπους, τονίζοντας ότι στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και όχι κάποιος απρόσωπος αριθμός ή δείκτης. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που γίνεται για την εξυγίανση της οικονομίας, ώστε να μη φτάσουμε ποτέ ξανά μπροστά σε μια ανάλογη κρίση και έδωσε τα εύσημα στην Εκκλησία για την προσφορά της.

«Τώρα που τα πιο δύσκολα στην ανηφόρα είναι πίσω, οφείλω να τονίσω ότι στις δύσκολες στιγμές την ελληνική κοινωνία κράτησαν όρθια η οικογένεια και η Εκκλησία», είπε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι εκτός από τα μέτρα ανακούφισης, το κοινωνικό μέρισμα, τα μέτρα στήριξης των αστέγων και τα έργα της Εκκλησίας, υπάρχει ένα έκτακτο πρόγραμμα τροφίμων και ειδικής βοήθειας που αποφασίστηκε από το ευρωπαϊκό κοινοβουλίου και την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα είπε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 281 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014- 2020 και μπορεί να ξεπεράσει τα 350 εκατ. και ανέφερε ότι τα μισά από αυτά θα τα διαχειριστεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

«Στον πόλεμο δεν υπάρχουν άθεοι. Ζούμε αυτό τον πόλεμο επιβίωσης της πατρίδας, που όλα δείχνουν ότι κερδίζουμε» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και είπε ότι έγιναν στραβά και λάθη στο παρελθόν αλλά σήμερα προχωράμε κοιτάζοντας μπροστά με σταθερά βήματα.

Η Εκκλησία, επισήμανε, είναι η κιβωτός της αγάπης και ζήτησε να συνεχίσει την προσφορά και τώρα που, όπως είπε, αρχίζουν τα πράγματα να παίρνουν καλύτερη μορφή. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος έδωσε στον πρωθυπουργό μια εικόνα του Αγίου Αντώνιου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή