«Φωτιές» λόγω Κοππά στο εσωτερικό ΔΗΜΑΡ

«Φωτιές» λόγω Κοππά στο εσωτερικό ΔΗΜΑΡ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανω-κάτω έχει κάνει τη ΔΗΜΑΡ η δήλωση της κ. Μαριλένας Κοππά που συσχέτισε τη σταθερότητα της χώρας με την ψήφο στον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός, που προχθές χαρακτήρισε «γελοία» τη δήλωσή της, χθες επανήλθε υπονοώντας ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής μεταδίδει στο κόμμα του την πολιτική νοσηρότητα του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ενδοπασοκικές συγκρούσεις και ντέρμπι πασόκων μέσα στη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ να αρχίσει να βρίζει τον Βενιζέλο – και οι παπανδρεϊκοί, και οι βενιζελικοί τον Παπανδρέου. Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης η ΔΗΜΑΡ», είπε ο κ. Ψαριανός (ΒΗΜΑ fm) επιμένοντας ότι όχι μόνον ήταν «άστοχη», αλλά και «περίεργη» η αναφορά της κ. Κοππά.

Στο θέμα αναγκάστηκε βέβαια να πάρει θέση και ο κ. Φ. Κουβέλης, ο οποίος κάλυψε απολύτως την κ. Κοππά, υπονοώντας παράλληλα ότι ο κ. Ψαριανός είτε αθέλητα είτε ηθελημένα έχει παρανοήσει το νόημα της δήλωσής της. «Η κ. Κοππά είπε πολύ απλά ότι η επιλογή του κ. Βενιζέλου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν στο όνομα της σταθερότητας, εάν και εφόσον το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί την “Ελιά” και το ΠΑΣΟΚ, εξ αντικειμένου οδηγεί τον πολίτη στην κάλπη στο όνομα της σταθερότητας του κ. Σαμαρά», τόνισε ο κ. Κουβέλης και χαρακτήρισε «μη υπαρκτό» το δίλημμα που προτάσσει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος. Πολύ περισσότερο, όπως είπε, όταν διαμορφώνει συνθήκες που ενισχύουν την πόλωση την οποία εσκεμμένα καλλιεργούν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν δικαιούται κανείς να τρομοκρατεί ούτε τη Δημοκρατία ούτε τους ίδιους τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ απέδιδαν την οξύτατη επίθεση του κ. Ψαριανού στο γεγονός ότι έχει υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ανδ. Παπαδόπουλου για την Ευρωβουλή, η οποία απειλείται από την εκτίναξη της δημοφιλίας της κ. Κοππά. Την εκδοχή αυτή βέβαια τη διέψευδε κατηγορηματικά ο ίδιος, χωρίς πάντως να κρύβει τη στήριξή του στον κ. Παπαδόπουλο με τον οποίο περιοδεύει τις τελευταίες μέρες ανά την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο αυτό ενδοκομματικό επεισόδιο έμελλε να επισκιάσει για ακόμη μία φορά την προεκλογική δραστηριότητα του κόμματος. Πόσο μάλλον όταν ο κ. Γρ. Ψαριανός έκρινε σκόπιμο να επαναλάβει και την πάγια θέση του η ΔΗΜΑΡ αμέσως μετά τις εκλογές να αρχίσει εφ’ όλης της ύλης διάλογο και με την «Ελιά», αλλά και με το «Ποτάμι». Πρόταση, την οποία ως γνωστόν απορρίπτει ο κ. Κουβέλης, ο οποίος με κάθε ευκαιρία απαξιώνει πολιτικά τον κ. Στ. Θεοδωράκη αλλά και επαναλαμβάνει ότι δεν προτίθεται να έχει καμία συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή