Το «Ποτάμι» ανοιχτό σε συνεργασίες

Το «Ποτάμι» ανοιχτό σε συνεργασίες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό εξακολουθεί να διατηρεί το ενδεχόμενο συνεργασίας του «Ποταμιού» με άλλα κόμματα, και ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» είπε χθες («Εφημερίδα των Συντακτών») ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία με το κόμμα της Αριστεράς, αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ «να απενοχοποιήσει τη λέξη “συνεργασία”». Αναφερόμενος στην αδυναμία των κομμάτων να συνεργαστούν, υπογράμμισε πως «το έλλειμμα της χώρας είναι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι να κατεβάσουν το “εγώ” τους και να συνεργαστούν». Μάλιστα προεξόφλησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΚΚΕ αλλά και τους ΑΝΕΛ, «που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμοθεωρία της Αριστεράς».

Ο κ. Θεοδωράκης αφήνει αιχμές εναντίον της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στα δύο κόμματα «συντριπτική ευθύνη» διότι «κυβέρνησαν και οδήγησαν τη χώρα σε ένα ναυάγιο». Επίθεση εξαπέλυσε και κατά των αρχηγών των δύο κομμάτων. Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για αναξιοκρατία στην επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «ο κ. Βενιζέλος, που έχει ευθύνες ως υπουργός τόσα χρόνια, ζητεί περίπου από τον ελληνικό λαό να τον ευγνωμονούμε για τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση και τη σωτηρία της χώρας». Αν και ο κ. Θεοδωράκης απέφυγε να λάβει θέση για τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών, δήλωσε ότι αισθάνεται «πιο κοντά σε ανεξάρτητες υποψηφιότητες που δεν προαποφασίστηκαν σε κομματικά γραφεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή