«Ποτάμι»: Σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής

«Ποτάμι»: Σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής επεξεργάζεται το επιτελείο του κ. Στ. Θεοδωράκη, προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ήδη πρότεινε πλήρη αποδέσμευση των υπαλλήλων που απασχολούνται στις εφορίες με όσους έχουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις και ανακατεύθυνσή τους προς τις υπηρεσίες που ελέγχουν την κίνηση του χρήματος που κυκλοφορεί από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Οπως είπε στον Πειραιά, «δεν έχει γίνει μια ουσιαστική έρευνα για τις 50.000 εμβάσματα που έφυγαν με την κρίση».

Αναφερόμενος στην ανεργία, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε ουσιαστικά την ενίσχυση αν όχι τη δημιουργία εξαρχής αγροτικών σχολών, όχι στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια της χώρας. Ο κ. Θεοδωράκης ετάχθη, επίσης, υπέρ του διαχωρισμού των σχέσεων κράτους – Εκκλησίας. Η σχέση μεταξύ των δύο θεσμών, σύμφωνα με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», δεν είναι αθώα, καθώς, όπως είπε, «είναι ποτισμένη με ψήφους».

Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι τη συγκεκριμένη θέση του την έχει μεταφέρει και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον οποίο περιέγραψε ως «πολύ σεμνό και μετρημένο άνθρωπο, που έχει επαφή με την πραγματικότητα».

Ο κ. Θεοδωράκης ετάχθη και υπέρ της συντριπτικής αναθεώρησης της εξοπλιστικής πολιτικής που ακολουθείται, περιγράφοντάς την ως μήτρα σκανδάλων. «Τα υποβρύχια δεν πλέουν ακόμα, αλλά οι μίζες δόθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή