Στρατηγική β΄ γύρου αναζητεί η ΔΗΜΑΡ

Στρατηγική β΄ γύρου αναζητεί η ΔΗΜΑΡ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οδό της υποστήριξης σχημάτων προοδευτικής συνεργασίας κατά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών «έδειξε», αργά χθες το βράδυ, με δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στάση ενδεικτική της βούλησής του να συνεχίσει την τακτική της αναζήτησης «εταίρων» σε πολιτικές ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης απέφυγε να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό ή και αποτίμηση των επιδόσεων συνδυασμών που υποστήριξε η ΔΗΜΑΡ στη χθεσινή μάχη. Ωστόσο, στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης πολιτικής αντιμετώπισής της.

Αυτά, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ωστόσο, πίσω από τις πόρτες των κομματικών γραφείων, ο προβληματισμός και η γκρίνια για τη στρατηγική και τις επιλογές της ηγεσίας ανεβάζουν κατακόρυφα την ένταση, με αρκετά από τα στελέχη να μην κρύβουν ότι ήδη προετοιμάζονται για τη «μητέρα των εσωκομματικών μαχών», αμέσως μόλις γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα της κάλπης για την Ευρωβουλή.

Εξαρχής, ως γνωστόν, κρίσιμος παράγοντας για τη δρομολόγηση εξελίξεων στη ΔΗΜΑΡ εθεωρείτο το αν και πόσους ευρωβουλευτές θα καταφέρει να αναδείξει. Ο «χάρτης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι όπως διαμορφώθηκε έως σήμερα, απέκτησε δυναμική που δεν επιτρέπει στη ΔΗΜΑΡ να επιχειρήσει να καρπωθεί το όποιο θετικό αποτέλεσμα υποψηφίων (όπως των κ. Καμίνη και Μπουτάρη), όπως είχε συμβεί στην αμέσως προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οι προσδοκίες, οι οποίες ακόμα και στο μέτωπο των ευρωεκλογών ήταν ιδιαιτέρως συγκρατημένες, «ψαλιδίστηκαν» περαιτέρω με τα όσα έκρυβε η κάλπη της πρώτης Κυριακής, σχολίαζε αργά χθες το βράδυ βουλευτής –εκ των μετριοπαθών– του κόμματος. Η εκατέρωθεν πίεση των εκπροσώπων του νέου διπολισμού προς το εκλογικό σώμα τα αμέσως επόμενα 24ωρα για το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα στον β΄ γύρο, δεν θα περιοριστεί στην αυτοδιοικητική μάχη, αλλά θα επεκταθεί και στο μέτωπο των ευρωεκλογών, είναι η εκτίμηση στην οποία συγκλίνουν αρκετοί εκ των εμφανώς προβληματισμένων στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Πολλά λέγεται πως θα κριθούν, πάντως, από τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ έναντι των μονομάχων του β΄ γύρου τόσο στους δήμους όσο και στις περιφέρειες. Μεγαλύτερο «αγκάθι» σε αυτό ακριβώς το μέτωπο θεωρείται η περίπτωση του Πειραιά, δεδομένου ότι ο κ. Θ. Δρίτσας εκ του χθεσινού αποτελέσματος αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της μάχης ανάμεσα στους κ. Μώραλη και Μιχαλολιάκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή