Δ. Κουτσούμπας: «Ελπιδοφόρο μήνυμα» από τις κάλπες

Δ. Κουτσούμπας: «Ελπιδοφόρο μήνυμα» από τις κάλπες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό του 9% περίπου που παίρνει το ΚΚΕ από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση έγινε δεκτό από τον Περισσό ως «θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα», όπως τόνισε σε δήλωσή του ο γ.γ. του κόμματος κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αναφέρθηκε σε επίγνωση για την αύξηση ευθυνών, ενώ κάλεσε σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Ουσιαστικά, το ποσοστό αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΕ διπλασίασε τη δύναμή του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, όταν είχε συγκεντρώσει 4,5% στην επικράτεια.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε, επίσης, να υπερψηφισθούν οι υποψήφιοι του κόμματος, όπου αυτοί περάσουν στον β΄ γύρο, όπως στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία. Ζήτησε, παράλληλα, από τους ψηφοφόρους του κόμματος, όπου δεν περάσουν υποψήφιοι του ΚΚΕ στον β΄ γύρο, να στείλουν «μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών τους, όπως κι αν ονομάζονται», ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα δεν πρόκειται να υποστηρίξει κανέναν, καθώς «ο εκλογικός νόμος με τον β΄ γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι είναι «ιδιαίτερα αρνητικό το σχετικά υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε στον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή