Καμμένος: Αν δεν πάμε καλά, παραιτούμαι

Καμμένος: Αν δεν πάμε καλά, παραιτούμαι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα συντριβεί και θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις» εξέφρασε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος στη διακαναλική του συνέντευξη. Σε ό,τι αφορά το κόμμα του, δήλωσε ότι εάν δεν υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα -που προσδιόρισε στα επίπεδα που έφτασαν οι ΑΝΕΛ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012- τότε θα προκαλέσει συνέδριο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και αυτό της αλλαγής ηγεσίας.

«Και χαρακίρι μπορούμε να κάνουμε. Δεν είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά που κάθεται στην καρέκλα, ενώ πήγε τα ποσοστά του κόμματός του από το 33% στο 18%. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε, τότε θα αλλάξουμε πολιτική. Δεν έχουμε τα κολλήματα των παλιών κομμάτων. Εάν πρέπει να αντικατασταθώ, από μόνος μου θα κάνω συνέδριο. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα και ας είναι άλλος αρχηγός» είπε. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι στις ευρωεκλογές θα αποτυπωθεί η αντίδραση των πολιτών, ειδικά του Νότου, «απέναντι στην προσπάθεια της αλλαγής της Ευρώπης των λαών σε Ευρώπη των τραπεζιτών». Είπε ότι η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία, ότι «ο Μπαρόζο φέρεται να επέβαλε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό» και ζήτησε από τους πολίτες «να απελευθερωθούν και να καταλάβουν ότι ετοιμάζεται μια καινούργια μέρα, με μια κυβέρνηση που θα κάνει στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «παλαιοκομματικό αρχηγό που τάζει», ενώ άφησε και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι περισσότεροι αστοί φοβούνται τα ακραία στελέχη του, γι’ αυτό δεν τον ψηφίζουν». Κατέστησε σαφή τη θέση του κόμματός του σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες. Είπε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση «με Βενιζέλο και Σαμαρά», αλλά και ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση «που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας, τις οικονομικές ζώνες, ή με κυβέρνηση που θέλει τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους». Ως κόκκινες γραμμές σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση συνεργασίας έθεσε τα εθνικά θέματα και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όπου τόνισε ότι θα πρέπει να απαιτηθεί από την Ελλάδα η αναστολή της συνθήκης του Δουβλίνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή