Στροφή του ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Γ. Παπανδρέου

Στροφή του ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Γ. Παπανδρέου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής και στρατηγική στροφή του ΠΑΣΟΚ ζήτησε χθες, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική η οποία εφαρμόσθηκε έως τώρα και δήλωσε: «Ελπίζω αυτός ο κύκλος να κλείνει πια». Η αποστροφή του κ. Παπανδρέου εξελήφθη από αρκετούς ως ευθεία αμφισβήτηση της στρατηγικής την οποία έχουν ακολουθήσει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος. «Αύριο», είπε ο κ. Παπανδρέου, «πρέπει να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές», αναφερόμενος στην πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια και από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει «να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ», ενώ πρόσθεσε πως «πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, υπάρχει και το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη». Και επισήμανε ότι «από αύριο, αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου».

Η χθεσινή δήλωση του κ. Παπανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης τακτικής που ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες και έγινε δεκτή μάλλον αμήχανα στη Χαρ. Τρικούπη. Αρκετά στελέχη του κόμματος ενοχλήθηκαν από τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, καθώς τη θεώρησαν βιαστική και μάλιστα λίγες ώρες πριν κλείσει η κάλπη. Από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου οι αντιδράσεις ήταν πολύ πιο συγκρατημένες, καθώς εκτιμούν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια επούλωσης των ενδοκομματικών πληγών, και μια αναζωπύρωση της σύγκρουσης με τον κ. Παπανδρέου δεν θα έχει οφέλη για κανέναν. Μένει, βέβαια, να φανεί αν τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου τηρήσει χαμηλούς τόνους ή αν θα ζητήσει πιο δραστικές πρωτοβουλίες από τον κ. Βενιζέλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή