Στο «Ποτάμι» αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα τους

Στο «Ποτάμι» αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα τους

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαμόγελα που μαρτυρούσαν μικρή απογοήτευση, αλλά και ταυτόχρονα αισιοδοξία ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα στο αμέσως προσεχές μέλλον, υποδέχθηκαν στο «Ποτάμι» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Με μόνο 88 ημέρες αγώνα, χωρίς λεφτά, χωρίς οργάνωση, λαϊκισμούς και προστάτες, θα ήταν ασέβεια να λες ότι δεν είναι καλό το ποσοστό μας», σπεύδει να δώσει τόνο αισιοδοξίας ευθύς εξαρχής ο κ. Στ. Θεοδωράκης. «Ναι, είναι πολιτικός άθλος αυτό που πέτυχε το Ποτάμι», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι ούτε ενόψει εθνικών εκλογών θα υποκύψει σε «παραδοσιακούς πειρασμούς» για την ενίσχυση του κόμματος. «Θα βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο. Ο κόσμος μάς θέλει διαφορετικούς και έτσι θα μείνουμε».

«Το ποσοστό μας σε αυτές τις εκλογές στέλνει σε όλους, κοινωνία και παραδοσιακά κόμματα, το μήνυμα ότι “μπορούν” νέοι άνθρωποι να μπουν στο παιχνίδι», επιμένει ο κ. Θεοδωράκης. Για να συμπληρώσει, όμως, ότι το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής μάχης δεν κλόνισε το σύστημα.

Η μόνη στιγμή που «συννέφιασε» ο πρόεδρος του «Ποταμιού» ήταν όταν η συζήτηση εστιάστηκε στα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής: «Το ποσοστό της Χ.Α. είναι μια αποτυχία για όλους». Τώρα πια, η προσοχή όλων είναι εστιασμένη στα επόμενα βήματα: είναι, κατ’ αρχάς, η συγκροτημένη δημοσιοποίηση των πολιτικών θέσεων και η διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου περί τα τέλη Ιουνίου. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή «διαχείριση» της νέας πραγματικότητας, όπως την διαμόρφωσαν οι κάλπες για την Ευρωβουλή. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν κρύβουν ότι (προ)ετοιμάζονται και για τις συζητήσεις περί συνεργασιών. «Προσοχή, όμως: Οι μόνες συζητήσεις στις οποίες μπορούμε να συμμετέχουμε είναι εκείνες που δεν θα στηρίζονται στη λογική του αθροίσματος ποσοστών», είναι η θέση που δείχνουν να συμφωνούν οι περισσότεροι. Και κατά περίπτωση συμπληρώνουν: «Υπάρχουν πρόσωπα τόσο στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ που τα θεωρούμε συγγενικά πολιτικά μ’ εμάς. Αλλά δεν μπορούμε να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι με το περιβάλλον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Λαφαζάνη». Θέσεις όπως αυτή αντανακλούν εκείνο που νωρίτερα το πρωί υπογράμμιζε ο κ. Θεοδωράκης, προσερχόμενος στην κάλπη: «Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», τόνισε.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας, και σχετικό με τα όσα περί «έλλειψης οργάνωσης» ανέφερε ο πρόεδρος του «Ποταμιού» το βράδυ, ήταν και η δημοσιοποίηση διαμαρτυρίας εκ μέρους του κόμματος για το γεγονός ότι, όπως ελέχθη, καταγραφόταν πλήθος καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες ψηφοδέλτια του κόμματος δεν δίνονταν σε αρκετά εκλογικά τμήματα. Τέλος, από αρμόδια κομματική πηγή έγινε γνωστό ότι συνολικά το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας για το «Ποτάμι» ανήλθε στις 150 χιλ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή