Καμμένος: Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί

Καμμένος: Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένος. Η πραγματικότητα είναι πάντως, ότι η υποχώρηση του ποσοστού των ΑΝΕΛ από το 7,5% των εκλογών του 2012 (που είχε θέσει ως πήχυ ο ίδιος ο κ. Καμμένος) στο 3,4% δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Κανείς στους ΑΝΕΛ δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις, κάτι που γινόταν σαφές και από την εικόνα που έδινε η έδρα του κόμματος στη Συγγρού το απόγευμα της Κυριακής. Αν και ο πρόεδρος κ. Π. Καμμένος ήταν εκεί και παρακολουθούσε από το γραφείο του τα exit poll, ελάχιστα προβεβλημένα στελέχη έκριναν σκόπιμο να παραστούν, ενώ οπαδοί και μέλη του κόμματος προτίμησαν τον καναπέ τους. Οταν δημοσιοποιήθηκε το exit poll υπήρξε μάλιστα ακόμα και ανακούφιση, για το 5% που έδειχνε αρχικά, ενώ ο minimum στόχος που ήταν η εκλογή ενός ευρωβουλευτή είχε επιτευχθεί.

Οταν άρχισαν να εισρέουν τα πραγματικά αποτελέσματα και το ποσοστό των ΑΝΕΛ να περιορίζεται όλο και περισσότερο, εκδηλώθηκε έντονος προβληματισμός από τους βουλευτές στα τηλεοπτικά πάνελ. Ο κ. Β. Καπερνάρος δήλωσε ότι «υπάρχουν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα», ξεκαθάρισε όμως ότι δεν αμφισβητεί τον κ. Καμμένο, ενώ η κ. Μίκα Ιατρίδη δήλωσε ότι θα πρέπει να συζητηθούν στα αρμόδια κομματικά όργανα, τα αίτια του αποτελέσματος.

Το ότι θα συζητηθούν όλα μετά τις εκλογές ακόμα και το θέμα της ηγεσίας, ήταν κάτι που είχε προαναγγείλει ο ίδιος κ. Καμμένος σε περίπτωση που το αποτέλεσμα θα υπολειπόταν των προσδοκιών. Ωστόσο χθες δεν μίλησε γι’ αυτό. Αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού περίμενε να δει τα πραγματικά αποτελέσματα, δήλωσε ικανοποιημένος μεν από το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ εκλέγουν για πρώτη φορά ευρωβουλευτή, αλλά πρόσθεσε και ότι δεν τον ικανοποιούν «τα ποσοστά που πήρε το κόμμα του». Αυτήν την εξέλιξη πάντως, ο κ. Καμμένος την απέδωσε στον «πρωτοφανή πόλεμο» που έγινε στο κόμμα του, αλλά και στην «κατάτμηση των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων». Ορμώμενος από αυτή τη διαπίστωση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει ένα μεγάλο πολιτικό συνέδριο, άμεσα, με στόχο τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πατριωτικού και αντιμνημονιακού φορέα «δίπλα και γύρω από τους ΑΝΕΛ». Σε ό,τι αφορά τη συνολική αποτίμηση του αποτελέσματος, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι αποδοκιμάστηκε η κυβέρνηση και κάλεσε τα στελέχη του να ξεκινήσουν την επόμενη μάχη, «που θα είναι η μάχη των εθνικών εκλογών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή