Εσωκομματικές διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ

Εσωκομματικές διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετά προβλήματα στο ενδοκομματικό πεδίο θα πορευθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Το εκλογικό αποτέλεσμα επέτρεψε μεν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει ανάσα μετά μια περίοδο ασφυκτικών πιέσεων, αποτρέπει δε από τον εφησυχασμό, καθώς φαίνεται ότι τα περισσότερα από τα λεγόμενα «πρωτοκλασάτα» στελέχη αμφισβητούν τη στρατηγική περί Κεντροαριστεράς. Στελέχη όπως οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά και Κ. Σκανδαλίδης διαφωνούν ευθέως με τη διοργάνωση συνεδρίου της «Ελιάς» και όχι του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνούν, εν ολίγοις, με ό,τι αντιμετωπίζουν ως υποβάθμιση του ΠΑΣΟΚ και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση δρομολόγηση διαδικασιών οι οποίες ενδεχομένως να αποδειχθούν ανεξέλεγκτες.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φαίνεται, επίσης, να υπάρχει και μια χαμηλών τόνων διαφωνία με το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του κ. Ανδ. Λοβέρδου. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έλεγαν χθες ότι υπάρχει μια συμπόρευση με τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Χρ. Αηδόνη, επιβεβαίωναν ότι αναζητείται τρόπος επανένταξης των δύο βουλευτών στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, μέσα όμως από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Εν ολίγοις ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει να προκαλέσει ενδοκομματικές εντάσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Ηδη ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε χθες (Alpha 9,89) ως «εκτός πραγματικότητας» τα δημοσιεύματα περί εισόδου του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό ούτε και «έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ούτε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο». Ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει για τις διεργασίες των τελευταίων ημερών είναι η δήλωση του κ. Γ. Ντόλιου, ο οποίος επισήμανε ότι «δεν θα τιμά και τον ίδιο τον κ. Λοβέρδο να φανεί πως έκανε όλο αυτό τον αγώνα για να πάρει ένα υπουργείο». Ο κ. Ντόλιος τάχθηκε, επίσης, υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενός ευρύτερου κεντροαριστερού σχήματος με άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ, στο «Ποτάμι», αλλά και την ενεργό συμμετοχή του κ. Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή οι ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές Μ. Μπόλαρης και Μίμης Ανδρουλάκης διέψευδαν ότι βρίσκονται σε επαφές με τον κ. Λοβέρδο για την επιστροφή τους στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Θέμα ηγεσίας θέτει ο Θ. Πάγκαλος

Στην ενδοκομματική συζήτηση παρενέβησαν χθες και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας. «Θα ήθελα την αλλαγή ηγεσίας. Και βεβαίως το θέτω για το ΠΑΣΟΚ. Ευθέως. Είναι αυτονόητο», είπε χαρακτηριστικά (Βήμα fm) ο πρώην υπουργός. Ο κ. Πάγκαλος διεφώνησε και με την επιστροφή των κ. Λοβέρδου και Αηδόνη, ενώ εκτίμησε ότι η πτώση από το 12% στο 8% συνιστά σαφή αποτυχία. Ως αιχμή γίνεται αντιληπτό και το σχόλιο «μην μπερδεύεις τη σκιά σου με το μπόι σου» της κ. Αννας Διαμαντοπούλου στο facebook. Η πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου και της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών με το σπάσιμο της Β΄ Αθήνας, «χωρίς υστεροβουλία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά με γνώμονα την «ανάγκη της χώρας για συνεργασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή