Γ. Στουρνάρας: «Κάνουν λάθος όσοι μιλούν για δημοσιονομικό κενό»

Γ. Στουρνάρας: «Κάνουν λάθος όσοι μιλούν για δημοσιονομικό κενό»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτά είναι θέματα του πρωθυπουργού» , δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του ανασχηματισμού και της παραμονής του ή μη στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον Αντώνη Σαμαρά για περίπου μία ώρα κατά την οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την εκταμίευση των περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

«Η έκθεση περιέχει καλά λόγια για την Ελλάδα, αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Στουρνάρας ο οποίος διέψευσε ότι στην έκθεση του ΔΝΤ γίνεται λόγος για δημοσιονομικό κενό 7 δισ. ευρώ.

«Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν πριν λίγο καιρό με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αθροίζουν αριθμούς που δεν αθροίζονται γιατί πρόκειται για σωρευτικά νούμερα. Δεν υπάρχει τέτοιο νούμερο, 7 δισ. ευρώ», διαβεβαίωσε .

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται, υπάρχει περιθώριο μείωσης των φορολογικών βαρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή