Η επόμενη ημέρα διχάζει το ΠΑΣΟΚ

Η επόμενη ημέρα διχάζει το ΠΑΣΟΚ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των υποστηρικτών της στρατηγικής του κ. Ευ. Βενιζέλου και όσων εκτιμούν ότι οι κινήσεις του οδηγούν το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο, έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, με βασική αιτία τη θέση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Χθες, ο κ. Κ. Σκανδαλίδης ζήτησε ακόμη και αλλαγή ηγεσίας στην περίπτωση κατά την οποία το συνέδριο του κόμματος αποφασίσει στροφή πολιτικής που ο κ. Βενιζέλος δεν θα δεχθεί. «Αν αλλάξει -το ΠΑΣΟΚ- πολιτική και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχθεί, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό», είπε (ΣΚΑΪ) χαρακτηριστικά. Η χθεσινή δήλωση του κ. Σκανδαλίδη αποτελεί τη δεύτερη αιχμή κατά του κ. Βενιζέλου σε δύο συνεχόμενες ημέρες. Οι επικρίσεις στους σχεδιασμούς του κ. Βενιζέλου από τον κ. Σκανδαλίδη, αλλά και στελέχη όπως η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Δ. Ρέππας, προκάλεσαν χθες τη σφοδρή αντίδραση συνεργατών του κ. Βενιζέλου καθώς και στελεχών της «Ελιάς».

Την πλέον σκληρή κριτική έκανε ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος που, δίχως να κατονομάσει τον κ. Σκανδαλίδη, μίλησε για «ορισμένα στελέχη του κόμματος τα οποία προσκαλούνται μόνο στα κανάλια και δεν δίνουν τη μάχη». Ακόμη πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε χθες ο κ. Π. Καψής σε άρθρο του (Εθνος) όπου μίλησε και για «ορισμένους» οι οποίοι, όπως είπε, «όχι μόνο δεν θέλουν να δουν το μήνυμα, αλλά προτάσσουν προσωπικές στρατηγικές αδιαφορώντας για τις επιθυμίες των ψηφοφόρων». Υπέρ των επιλογών του κ. Βενιζέλου τάχθηκε χθες και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία, μάλιστα, κατονόμασε τους κ. Ρέππα και Σκανδαλίδη λέγοντας (Alpha 9,89) ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της μέλος της Ν.Δ. επειδή συμμετέχει στη συγκυβέρνηση. Επίσης, από τη Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν χθες ότι υπάρχει ένα ογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας φίλων του κόμματος που τηλεφωνούν και αφήνουν αιχμές για το χρονικό σημείο στο οποίο επέλεξαν να τοποθετηθούν στελέχη όπως ο κ. Ρέππας και ο κ. Γερουλάνος.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Φίλ. Σαχινίδης διέψευσε ότι θα ενταχθεί στην κυβέρνηση, αντίθετα, επισήμανε, θα αφοσιωθεί στην προσπάθεια «που προέχει για προγραμματική αναγέννηση, αλλά και επανένωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς», καθώς και στον διάλογο με «όμορους πολιτικούς χώρους». Σε ερώτηση αν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι ο διάλογος αυτός θα διεξαχθεί με βασική προϋπόθεση την εκ προοιμίου αποδοχή πως η Ελλάδα δεν πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. και το ευρώ. Χθες, στη συζήτηση παρενέβη και ο κ. Π. Γερουλάνος μέσω πολιτικού κειμένου που δημοσιεύθηκε (epikairo.gr). Ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Γ. Παπανδρέου αφήνει αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου λέγοντας πως «αντί να ψάχνουμε τρόπους να απαρνηθούμε τον σοσιαλισμό και να τον βγάλουμε από τον τίτλο της παράταξής μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον επαναφέρουμε στις πολιτικές μας προτάσεις». Και αναφερόμενος στην «Ελιά» διερωτήθηκε: «Η “Ελιά” τι πρόβλημα έχει; Θέλει να έχει την ελευθερία να λέει ό,τι θέλει ή ντρέπεται για την ιδεολογία που πρεσβεύει;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή