ΔΗΜΑΡ: άλλη «γραμμή» από Σπύρο Λυκούδη

ΔΗΜΑΡ: άλλη «γραμμή» από Σπύρο Λυκούδη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινήσεις που πιθανότατα να ερμηνευθούν ως η απαρχή της αυτονόμησής του από τη ΔΗΜΑΡ θα προαναγγείλει το απόγευμα ο κ. Σπύρος Λυκούδης.

Κατά πληροφορίες, ο πρώην γραμματέας όχι μόνον θα ταχθεί υπέρ μιας εφ’ όλης της ύλης συζήτησης με την «Ελιά» και το «Ποτάμι», αλλά για πρώτη φορά θα διευκρινίσει ότι η «μεταρρυθμιστική τάση» της ΔΗΜΑΡ θα μετέχει σε αυτόν τον διάλογο ανεξαρτήτως των επιλογών του κ. Φώτη Κουβέλη. Με άλλα λόγια, θα περιγράψει ξεκάθαρα ότι τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου που ανήκαν μέχρι σήμερα στη λεγόμενη μειοψηφική τάση (Γρ. Ψαριανός, Βασ. Οικονόμου, Ανδ. Παπαδόπουλος κ.ά.) δεν σκοπεύουν να υιοθετήσουν ως όρο διαλόγου με την Κεντροαριστερά μια μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο κ. Κουβέλης μέσω των κ. Θ. Μαργαρίτη και Δ. Χατζησωκράτη.

Ο κ. Λυκούδης αναμένεται επίσης να τονίσει ότι ο στόχος της συνένωσης της Κεντροαριστεράς καθίσταται πλέον πιο επιτακτικός από ποτέ και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπονοήσει την ανάγκη ενός οικειοθελούς παροπλισμού των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη για να διευκολύνουν τις εξελίξεις.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που προσδίδει ο ευρύτερος χώρος στην εκδήλωση Λυκούδη επιβεβαιώνεται από την επανεμφάνιση της πρωτοβουλίας των «58». Μεταξύ άλλων, θα δώσουν το παρών οι κ. Γ. Βούλγαρης, Αθ. Δρέττα και Στ. Λιβαδάς, ενώ την ομιλία θα παρακολουθήσουν τόσο στελέχη της «Ελιάς» όσο και του «Ποταμιού», καθώς θετικά αντιμετώπισε την πρόσκληση και ο κ. Στ. Θεοδωράκης.

Απαξιωτικά σχόλια

Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία Λυκούδη φαίνεται να επισημοποιεί πλέον το βαθύ χάσμα στη ΔΗΜΑΡ. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Ψαριανός, σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Μαργαρίτη για στροφή επ’ αριστερά, κάλεσε τον «σύντροφό του» να αντιληφθεί ότι αν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, «θα τον βάλουν να σφουγγαρίζει σκάλες», ενώ αναλόγως απαξιωτικός ήταν και ο κ. Β. Οικονόμου για όσους έχουν ταχθεί υπέρ μιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Χατζησωκράτης, Ν. Τσούκαλης, Μαρία Ρεπούση κ.λπ.) τους οποίους κάλεσε «να προσέξουν τις γραβάτες τους να ταιριάζουν με τα μεταξωτά μαντίλια στην κυβέρνηση του Αλέξη».

Με νέα παρέμβασή τους, τέλος, πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με άτυπο επικεφαλής τον κ. Γ. Πανούση εισηγούνται τη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου για να εκπροσωπεί το κόμμα στις συζητήσεις συνένωσης της Κεντροαριστεράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή