ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε φορτισμένο κλίμα η παραλαβή χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

se-fortismeno-klima-i-paralavi-chartofylakioy-sto-ypoyrgeio-dimosias-taxis-2028491

 Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, από την πλευρά του κ. Νίκου Δένδια, έγινε το απόγευμα η τελετή παράδοσης παραλαβής χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο απερχόμενος υπουργός κ. Δένδιας, καλωσόρισε στο υπουργείο τον Βασίλη Κικίλια, παρουσία των γενικών γραμματέων, των ηγεσιών της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθους στελεχών των δύο Σωμάτων, καθώς και των γονέων και της αδελφής του νέου υπουργού.
Ο κ. Δένδιας δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνηση του, όταν εξέφρασε τις ευχαριστίες στο προσωπικό και τους αποχαιρέτησε.

Ο απερχόμενος υπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, λέγοντας ότι μέχρι το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντα του, η Αστυνομία είχε πολλά προβλήματα και κάποιες υπηρεσίες «ήταν ανύπαρκτες», ενώ τώρα παραδίδει σαφώς βελτιωμένη την κατάσταση.

Ο κ. Δένδιας εστίασε κυρίως στην μείωση της εγκληματικότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στην τρομοκρατία, που όπως είπε συνελήφθησαν 28 άτομα, ενώ προανήγγειλε εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι «αναμένονται σύντομα απτά αποτελέσματα», καθώς και στο μεταναστευτικό.

Χαρακτηριστικά για το τελευταίο είπε ότι «είμαστε πρωταθλητές στην αποχώρηση μη νόμιμων μεταναστών», και υπογράμμισε πως «έχει μειωθεί εντυπωσιακά η εισροή μεταναστών, έχουμε μια υπηρεσία ασύλου από τις καλύτερες στην Ευρώπη, έχει αλλάξει όψη η Αθήνα και για κάθε έναν παράνομο μετανάστη που μπαίνει στην χώρα φεύγουν τρεις».
Επίσης ο κ. Δένδιας έκανε αναφορά και στο νόμο για την αναδιάρθρωση στα Σώματα Ασφάλειας, που, όπως είπε, αλλάζουν όψη μετά από 30 χρόνια και ευχήθηκε στον νέο υπουργό να συνεχίσει με επιτυχία όλα όσα έχουν δρομολογηθεί.

Καταλήγοντας έδωσε έμφαση στο θέμα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι από το 2010 έλεγε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν «τάγματα εφόδου» στην Ελλάδα και το έπραξε. «Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την ιδεολογία κανενός – υπογράμμισε ο κ. Δένδιας- αλλά έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε την δημοκρατία».

Ο κ. Κικίλιας, στην ομιλία του τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στην προστασία των πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της περιουσίας στην Αθήνα και ανέφερε ότι η διαδοχή του κ. Δένδια βάζει ψηλά τον πήχη για τον ίδιο.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα επισκεφθεί όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας και ότι θα έχει πάντα στενή συνεργασία με τα στελέχη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Η τελετή έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στον κ. Δένδια. Το πιο χαρακτηριστικό, πάντως, ήταν ένα… δελτίο αιτήσεως ασύλου, με τα στοιχεία του, που του πρόσφερε η διευθύντρια της υπηρεσίας ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου, προκαλώντας γέλιο στον υπουργό και στους παρισταμένους, κάποιοι από τους οποίους σχολίασαν χαριτολογώντας: «Κι αν απορριφθεί το αίτημα;…».