Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τακτική υψηλών τόνων

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τακτική υψηλών τόνων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνθημα «φουλ επίθεση», που μεταφράζεται σε όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, αναμένεται να δώσει σήμερα ο κ. Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του σε συνεδρίαση της Κ.Ο. και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Δείγμα της τακτικής που θα υιοθετήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το προσεχές διάστημα είναι το σε υψηλούς τόνους χθεσινό σχόλιο της Κουμουνδούρου για την τοποθέτηση του κ. Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ, στο οποίο γίνεται λόγος για «προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, που δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαιότητα διαβούλευσης για μια τόσο σημαντική θέση». Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει «να θεωρεί ότι δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με μια τέτοια απόφαση», άφησε για άλλη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Στουρνάρα εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο θέμα αναμένεται να επανέλθει ο κ. Τσίπρας σήμερα. Συνεργάτες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδιορίζουν την ομιλία που θα απευθύνει προς τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος ως «συνολική πολιτική παρέμβαση», που θα ξεδιπλωθεί στους εξής άξονες: αξιολόγηση της εγχώριας πολιτικής κατάστασης μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τον ανασχηματισμό, όπου αναμένεται ο κ. Τσίπρας να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών. Τοποθέτηση επί της έκθεσης του ΔΝΤ, την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν επιβεβαίωση της θέσης τους ότι έρχονται νέα μέτρα. Ανάλυση συνολικά του εκλογικού αποτελέσματος στην Ευρώπη και των νέων δεδομένων που αναδύονται από την ενίσχυση ακραίων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων. Παρουσίαση των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το κόμμα σε επίπεδο Ευρωβουλής, αλλά και με την επιδίωξη επαφών υψηλόβαθμων στελεχών των ευρωπαϊκών θεσμών. Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να οριοθετήσει την τακτική σκληρής κριτικής προς την κυβέρνηση όλο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να καταδειχθεί η -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- ανακολουθία μεταξύ υποσχέσεων για αλλαγή πολιτικής και πολιτικής που εφαρμόζεται.

Δείγμα της αντιπαράθεσης σε αυτό το επίπεδο αποτελεί η χθεσινή ανταλλαγή «πυρών» ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε σε «ενορχηστρωτές του ψεύδους», σχολιάζοντας δημοσίευμα της «Αυγής» για συναίνεση του πρωθυπουργού σε νέα μέτρα, ενώ πρόσθεσε ότι η αποκάλυψη της εφημερίδας φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014». Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι το έγγραφο αναρτήθηκε μόλις προχθές στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ότι η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή