ΥΠΕΞ αραβικών χωρών με Βενιζέλο

ΥΠΕΞ αραβικών χωρών με Βενιζέλο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά επαφών με ομολόγους του από αραβικές χώρες, με στόχο τη βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ε.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Μετά τη συνάντηση με τον Αλγερινό ομόλογό του Ramtane Lamamra, ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα επισκεφθεί την Αλγερία, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών. Καθώς η Αλγερία αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας στον αραβικό κόσμο, η βελτίωση των διμερών σχέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή της Αθήνας και, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στόχος είναι η διεύρυνση της «διμερούς συνεργασίας στον πολιτικό, οικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα». Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες και με τον ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής Riyad Al-Malki και ανακοίνωσε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα συνέλθει η Κοινή Διυπουργική Επιτροπή, με έμφαση στα θέματα της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας. Ο κ. Al-Malki δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για την πρόοδο στις ελληνοπαλαιστινιακές σχέσεις.

Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με τον Τυνήσιο ομόλογό του κ. Moncef Marzouki συγκεκριμένα βήματα για μια νέα Σύνοδο της Κοινής Διυπουργικής Επιτροπής και την οργάνωση μιας συνάντησης μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών στην Αθήνα. Τέλος, η συζήτηση με τον ΥΠΕΞ Λιβάνου, Gebran Bassil, επικεντρώθηκε σε θέματα διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας και σε ζητήματα ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή