Ο Αδ. Γεωργιάδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Ο Αδ. Γεωργιάδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ανακοινώθηκε πως ο πρώην υπουργός Υγείας αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την απομάκρυνσή του από το Υγείας (σ.σ. τον διαδέχθηκε ο κ. Μ. Βορίδης) είχε, αρχικώς, αρνηθεί να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε νέος κύκλος επαφών του Μαξίμου με τον πρώην υπουργό, που είχαν ως αποτέλεσμα να αρθούν οι επιφυλάξεις του. Ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε, εξάλλου, ότι ενδεχόμενη εμμονή στην αρχική του άρνηση θα τον έθετε, εκ των πραγμάτων, εκτός του κεντρικού πολιτικού παιχνιδιού και των συσκέψεων του Μαξίμου.

«Είναι από τα πιο άξια, ικανά και μαχητικά στελέχη που διαθέτει η παράταξη. Εδωσε και δίνει πάντα μάχες για το μεγάλο θέμα που λέγεται μεταρρύθμιση. Επιτυχημένες μάχες», είπε ο Αντώνης Σαμαράς προς τους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «παραμένω πιστός στρατιώτης της παράταξης και στηρίζω απόλυτα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», ενώ επιδίωξε να επενδύσει και στο μεταρρυθμιστικό προφίλ που οικοδόμησε κατά τη θητεία του στο υπ. Υγείας, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς και μήνυμα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η νέα ηγεσία: «Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων που έχει να υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση είναι το μέλλον του ελληνικού λαού, το οποίο πρέπει να το εξασφαλίσουμε για το καλό όλων μας».

Με τη χθεσινή εξέλιξη, οι κ. Γεωργιάδης και Βορίδης αντήλλαξαν, κατά κυριολεξία, τους ρόλους που είχαν μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα. Για τη θέση του έτερου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, αντί της Σοφίας Βούλτεψη που ανέλαβε κυβερνητική εκπρόσωπος, ακούγεται το όνομα της κ. Φεβρωνίας Πατριανάκου, αν και το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει και άλλα στελέχη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή