Οχι από Ποτάμι στα σχέδια των «Κεντροαριστερών»

Οχι από Ποτάμι στα σχέδια των «Κεντροαριστερών»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο διάλογος θα γίνει με όλους. Και με τους κεντροαριστερούς και με τους φιλελεύθερους και τους νοήμονες αριστερούς. Αλλά θα γίνει για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της χώρας, όχι στον επαγγελματικό μας προσανατολισμό». Με τη φράση αυτή, ο κ. Στ. Θεοδωράκης προανήγγειλε την πρόθεσή του να ανοίξει εκείνος πλέον μια συζήτηση στον πολιτικό χώρο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Οχι όμως με τον τρόπο που επιχειρούσαν μέχρι σήμερα οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης. «Η Κεντροαριστερά του Βενιζέλου δεν έχει πρόβλημα να συγκυβερνά ακόμη και με λαϊκιστές της Δεξιάς και η Κεντροαριστερά του Κουβέλη ορέγεται υφυπουργεία σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λοιπόν θα μείνουμε έξω από τα σχέδια των “κεντροαριστερών”», είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δημόσια συζήτηση που εκείνος θα προκαλέσει απευθύνεται σε μεμονωμένους πολιτικούς που διαισθάνονται την ανάγκη να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα προβλήματα της χώρας. «Διάλογος για να σωθούν τα κόμματα, να ενωθούμε για να νιώσουμε δυνατοί και ασφαλείς, δεν με ενδιαφέρει», είπε.

Τη νέα αυτή γραμμή που είναι προφανές ότι θα αναδείξει ο κ. Θεοδωράκης και στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ποταμιού» (θα γίνει τελικά στο Λαύριο και όχι στη Σαμοθράκη, στις 27-29 Ιουνίου) περιέγραψε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα TVXS. Ερωτηθείς μάλιστα για τον πολιτικό στόχο του ενόψει των εθνικών εκλογών, είπε ότι είναι «να γίνει το “Ποτάμι” ο τρίτος πόλος του πολιτικού συστήματος», αλλά για μία ακόμη φορά αρνήθηκε να χαρακτηρίσει «κεντροαριστερό» το κόμμα του. «Μέσα στο κίνημά μας θα βρεις φιλελεύθερους προοδευτικούς και αριστερούς μεταρρυθμιστές κόντρα στον λαϊκισμό και τη συντήρηση», είπε.

Επί της ουσίας, η άμεση στόχευση του κ. Θεοδωράκη είναι να καταδείξει στο συνέδριο ότι το «Ποτάμι» συγκροτείται πλέον σε κόμμα με συγκεκριμένες θέσεις και λύσεις επί των οποίων θα προκαλέσει και τις άλλες παρατάξεις να καταθέσουν τις απόψεις τους. Με το σκεπτικό αυτό, άλλωστε, προσκλήσεις για συμμετοχή στο συνέδριο θα αποσταλούν και σε προσωπικότητες του δημοσίου βίου που δεν ανήκουν στο «Ποτάμι», αλλά βλέπουν θετικά την προσπάθεια του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή