Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μ. Αρβανίτης της Χ.Α.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μ. Αρβανίτης της Χ.Α.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν ακόμα ασυνήθιστο περιοριστικό όρο, να μην προβαίνει σε εμπρηστικές δηλώσεις και νεοναζιστικά κηρύγματα σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ειδικές ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας επέλεξαν την επιβολή του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου, καθώς πληθώρα στοιχείων της ογκωδέστατης δικογραφίας αναφέρονται σε δεκάδες παρουσίες του Μιχάλη Αρβανίτη, που σε εκδηλώσεις της Χ.Α. αναλύεται σε εμπρηστικά κηρύγματα μίσους και σε υμνολογίες της ναζιστικής ιδεολογίας. Ωστόσο οι ειδικές ανακρίτριες εξαιρούν της απαγόρευσης τις πολιτικές του ομιλίες –χωρίς εμπρηστικό περιεχόμενο–, όπως επίσης του παρέχουν τη δυνατότητα να ασκεί ακώλυτα τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα. Στον εν λόγω βουλευτή επιβλήθηκε επίσης ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τη διασφάλιση της παρουσίας του ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Λίγες ημέρες νωρίτερα και σε άλλο βουλευτή της Χ.Α., τον Δημήτρη Κουκούτση, που επίσης είχε αφεθεί ελεύθερος, επιβλήθηκε ως περιοριστικός όρος ο κατ’ οίκον περιορισμός υπό αστυνομική προστασία, με τη δυνατότητα μόνο, συνοδεία αστυνομικών, να μεταβαίνει στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, αλλά και να μεταβαίνει σε δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος είναι ο δεύτερος βουλευτής της Χ.Α. που αφήνεται ελεύθερος μετά τον Δημ. Κουκούτση κατά τη διάρκεια του νέου κύκλου απολογιών, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Ο ίδιος, μετά το τέλος της απολογίας του, που υπήρξε εξαιρετικά σύντομη, δήλωσε ότι είναι νόμιμα εκλεγμένος βουλευτής και πρόσθεσε πως «ο αγώνας της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί». Την προσεχή Δευτέρα έχει κληθεί σε απολογία ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και την Τρίτη η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή