ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για την απόφαση σχετικά με την διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

pasok-ikanopoiisi-gia-tin-apofasi-schetika-me-tin-diathesimotita-sta-aei-2029415

Ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην απόφαση σχετικά με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, καθώς, όπως επισήμαιναν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, πρώτον, κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν απολύεται όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων. Δεύτερον, διότι πέραν της άμεσης προκήρυξης προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, υπάρχει πλέον δυνατότητα αν από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, αυτές να καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αναφορικά με το συνολικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων-αποχωρήσεων είπαν να συγκεντρωθούν τα στοιχεία, να γίνει αποτίμηση τους και από εκεί και πέρα να είναι ανοικτή η δυνατότητα επανεξέτασης και ευελιξίας και αυτό να τεθεί στην τρόικα. Ως προς αυτό, οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη παρέπεμπαν στις περιπτώσεις του πετρελαίου θέρμανσης και του ΦΠΑ εστίασης.

Επιπλέον, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν για τη συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για τη βιωσιμότητα του χρέους και την έξοδο από την κρίση, καθώς επίσης και για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης. Αυτό το θέμα πρόκειται να τεθεί, μεταξύ άλλων, και στη σύσκεψη που θα έχει αύριο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά.

Τέλος, με αφορμή τις διεθνείς επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα, συζητήθηκε και η σημασία που έχουν όσον αφορά στο θέμα των επενδύσεων και για την ελληνική οικονομία.