Ελεύθερος χωρίς όρους ο Χρ. Αλεξόπουλος

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Χρ. Αλεξόπουλος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία από τις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση για την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής, που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. αλλά από καιρό έχει δηλώσει ανεξάρτητος, και ενώπιον των ανακριτριών επανέλαβε όσα και από το βήμα της Βουλής είχε υποστηρίξει για «κρυφή ατζέντα» της Χ.Α. και «παράνομες δράσεις». Κατά πληροφορίες, υποστήριξε ότι στην εκλογική του περιφέρεια -Θεσσαλία- δεν είχαν σημειωθεί παράνομες δραστηριότητες από στελέχη της Χ.Α. ούτε ο ίδιος είχε γνώση ή συμμετοχή σε αυτές. Οπως είπε, πληροφορήθηκε εκ των υστέρων τα περί ταγμάτων εφόδου και στρατιωτικής οργάνωσης της Χ.Α. και δήλωσε αμέσως ανεξάρτητος. Οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου δεν επέβαλαν στον Χρ. Αλεξόπουλο κανένα περιοριστικό όρο, με το σκεπτικό πως η «τυπική και ουσιαστική του ανεξαρτητοποίηση από τη Χ.Α. δεν τον καθιστούν ύποπτο για τέλεση νέων αδικημάτων».

Σήμερα έχουν κληθεί σε απολογία ο προσωρινός κρατούμενος βουλευτής του κόμματος Γιώργος Γερμενής για συμπληρωτική κατηγορία (παράνομη οπλοκατοχή) και η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή