Αναβολή της απολογίας Ζαρούλια – Εξάντληση του 18μηνου θέλει η Χ.Α.

Αναβολή της απολογίας Ζαρούλια – Εξάντληση του 18μηνου θέλει η Χ.Α.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη χρήση δικονομικών εργαλείων που παρέχει ο νόμος στους κατηγορουμένους επιχειρείται από τη Χρυσή Αυγή να μετατεθούν χρονικά για τους επόμενους μήνες οι απολογίες των υπολοίπων εμπλεκομένων βουλευτών της, με απώτερο στόχο να εκπνεύσουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης και να αποφυλακιστούν τα στελέχη της πριν ολοκληρωθεί η δίκη για την εγκληματική της δράση.

Η υποβολή χθες νέου αιτήματος εξαίρεσης των ειδικών ανακριτριών, αυτή τη φορά, από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οδήγησε σε νέα αναβολή της απολογίας της συζύγου του και βουλευτή της Χ.Α. Ελένης Ζαρούλια. Η Ελένη Ζαρούλια, που είχε κληθεί χθες σε απολογία για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τελικά πήρε νέα παράταση για την απολογία της (25 Ιουνίου).

Το νέο αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών που θα εκδικαστεί από το Συμβούλιο Εφετών, στηρίχθηκε σε όσα δημόσια ισχυρίστηκε ο συνήγορος του προφυλακισμένου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος σε πιέσεις που δέχθηκε ο πελάτης του από τις ανακρίτριες κατά την απολογία του να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση. Το αίτημα κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, Νίκο Αντωνιάδη και η υποβολή του οδηγεί στην καθυστέρηση του ανακριτικού έργου όχι μόνον με την αναβολή της απολογίας της Ελένης Ζαρούλια, αλλά και άλλων προγραμματισμένων για τις επόμενες ημέρες απολογιών.

Οι δικαστικές αρχές πλέον εκτιμούν ότι είναι αντιμέτωπες με παρελκυστικές πρακτικές από την πλευρά των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Χ.Α., με στόχο την αποφυλάκιση των προσωρινά κρατουμένων με τη λήξη των 18μήνων, που όπως όλα δείχνουν, θα συμβεί πριν ολοκληρωθεί η σχετική δίκη. Ουσιαστικά, όπως εκτιμούν μέσα στη Δικαιοσύνη, πολλοί από τους εμπλεκόμενους βουλευτές, πέραν των παρελκυστικών ενεργειών, δεν θα θελήσουν να απολογηθούν, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής, αρνούμενοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση, όπως επέλεξε ήδη να κάνει ο βουλευτής της Χ.Α. Μιχάλης Αρβανίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή