Ζητείται… ακρόαση Λοβέρδου

Ζητείται… ακρόαση Λοβέρδου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση για τον γενικότερο σχεδιασμό του κ. Ανδρ. Λοβέρδου στον χώρο της Παιδείας θα ζητήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού για γενικευμένες αλλαγές στον χώρο. Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες το συντονιστικό του κόμματος στη Βουλή, μετά την παρέμβαση ορισμένων βουλευτών, όπως ο κ. Δ. Κρεμαστινός, που εκτίμησε ότι η Παιδεία αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο απαιτούνται εκτενείς συζητήσεις πριν από οποιεσδήποτε αλλαγές. Ο κ. Κρεμαστινός μίλησε μεν θεσμικά, αποτελεί δε το δεύτερο πρόσωπο που αφήνει αιχμές εναντίον του κ. Λοβέρδου. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου κινήθηκε, ως προς το θέμα των διαθεσιμοτήτων, στη γραμμή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος υπερασπίστηκε λίγο νωρίτερα τις επιλογές του, επισημαίνοντας ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση παρότι καταψήφισε τον προϋπολογισμό, διότι έλαβε την υπόσχεση (Βήμα FM) ότι «γυρίζουμε σελίδα, όχι κάνοντας παροχές, δεν υπάρχουν λεφτά για παροχές, αλλά κάνοντας ρυθμίσεις». Διευκρινίζοντας, μάλιστα, ότι αναφέρεται σε ζητήματα όπως η ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι το οποίο είχε θέσει ήδη από το 2013.

Ζητήματα όπως αυτό –και όχι μόνον– απασχολούν και τον ίδιο τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος χθες το βράδυ είχε συνάντηση με στενούς συνεργάτες του, αλλά και μέλη της ομάδας των νεαρότερων στελεχών που στήριξαν την καμπάνια της «Ελιάς» κατά την προεκλογική περίοδο. Πέρα από τα ζητήματα που αφορούν τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο κ. Βενιζέλος έχει να δρομολογήσει και μια σειρά από άλλες εξελίξεις, ιδιαίτερα ως προς την Κεντροαριστερά και το φθινοπωρινό συνέδριο.

Κινητικότητα

Εκκρεμεί, εν ολίγοις η δημιουργία της ομάδας που θα αναλάβει τις οριζόντιες επαφές με όλες τις δυνάμεις του χώρου, από τη ΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι» έως τους «58» και προσωπικότητες που προέρχονται από την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Είναι σαφές ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό, κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει ο κ. Π. Καψής, αλλά και πρόσωπα όπως η κ. Αθηνά Δρέττα και ο κ. Ν. Μπίστης. Την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται κινητικότητα στον ευρύτερο χώρο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επανενεργοποιηθούν και κάποια πρόσωπα από τους «58». Μέρος της ευρύτερης κινητικότητας αποτελούν και οι επαφές μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Οι επαφές αυτές δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη στόχευση ούτε έχουν πάντα και την ίδια αφετηρία. Πρόκειται για συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν βουλευτές όπως οι κ. Θ. Μωραΐτης και Κ. Τριαντάφυλλος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ενώ από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, πέρα από την ομάδα του κ. Ι. Πανούση, εσχάτως παρευρίσκονται και ορισμένοι από τους λεγομένους «προεδρικούς» του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή