Η κ. Δαμανάκη θέλει να παραμείνει επίτροπος

Η κ. Δαμανάκη θέλει να παραμείνει επίτροπος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιθυμία να συνεχίσει ως κοινοτική επίτροπος εξέφρασε η κ. Μαρία Δαμανάκη, σε γεύμα με δημοσιογράφους. Οπως επισήμανε, οι μικρές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν καλά χαρτοφυλάκια μόνον όταν ο επίτροπός τους δεν είναι αρχάριος. Η Ελληνίδα επίτροπος ανέφερε μάλιστα ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την επιθυμία της. Σε ερώτηση αν την ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή σενάρια που διακινούνται, η κ. Δαμανάκη απάντησε πως δεν μπορεί να πει ότι δεν την ενδιαφέρει, ωστόσο τώρα προτεραιότητά της είναι η Επιτροπή.

Η επίτροπος ενημέρωσε για το έργο της και εξέφρασε την εκτίμηση πως η θητεία της ήταν επιτυχημένη. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής, Χ. Μπαρόζο, είχε εξάρει δημοσίως το έργο της. Η κ. Δαμανάκη ανέδειξε ως ιδιαίτερα σημαντικά επιτεύγματα στο χαρτοφυλάκιό της την ψήφιση του κανονισμού για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση της καταγραφής του βυθού της ευρωπαϊκής επικράτειας, καθώς, όπως είπε, μόνον έτσι μπορούν να φανούν οι δυνατότητες της «γαλάζιας ανάπτυξης». Επιτυχία της ήταν και η υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Θαλάσσια Ασφάλεια, όπου για πρώτη φορά γίνεται σαφής αναφορά στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή