Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά τη Σύνοδο Κορυφής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

«Αν και ηττήθηκε στις εκλογές, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να παριστάνει τον πρωθυπουργό πηγαίνοντας στις Συνόδους Κορυφής για να υποστηρίξει τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως της ΔΕΗ» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, και δεν θα αργήσει η ώρα της ανατροπής της πολιτικής και της κυβέρνησής του».

Απαντώντας, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε τα συγχαρητήρια για την ελληνική προεδρία και τις προσπάθειες της Ελλάδας, από 27 πρωθυπουργούς κάθε πολιτικής προέλευσης και όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε.

«Κάτι περισσότερο γνωρίζουν αυτοί από τον κ. Τσίπρα, που παριστάνει ότι κρατά τα κλειδιά ενός ξενοδοχείου, όπου άλλος ξηλώνει τις πόρτες και άλλος τα παράθυρα», συμπληρώνει.

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «βυθισμένος στις εσωτερικές του διαμάχες, πλέοντας σε πελάγη σύγχυσης και μιζέριας, αναζητώντας απεγνωσμένα συμμάχους που ωστόσο δεν προσέρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αναφέρεται σε μια εκλογική μάχη κατά την οποία, παρά τις υποσχέσεις και τις ύβρεις, έχασε 150.000 ψήφους». Ενώ σημειώνει πως « όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρύψει αυτή την ήττα, πάντα θα βρίσκεται κάποια συνιστώσα του να του την θυμίζει. Με νωπό ακόμη το πιο αντιευρωπαϊκό κείμενο Πολιτικής Απόφασης, τολμούν να μιλούν για την Ευρώπη και τις Συνόδους Κορυφής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή