Φυλλάδια με θέσεις και λύσεις από το «Ποτάμι»

Φυλλάδια με θέσεις και λύσεις από το «Ποτάμι»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άμεση επεξεργασία των προτάσεων που ακούστηκαν στο ιδρυτικό συνέδριο και η επίσης άμεση κοινοποίησή τους στους πολίτες είναι ο επόμενος στόχος του «Ποταμιού». Και τούτο διότι οι επιτελείς του ανησυχούν για έναν εκλογικό αιφνιδιασμό της κυβέρνησης το φθινόπωρο και θέλουν να έχουν έως τότε διαψεύσει εμπράκτως την αίσθηση που έχει καλλιεργηθεί ως βασική κριτική στον κ. Στ. Θεοδωράκη ότι αποφεύγει να λαμβάνει σαφείς θέσεις.

Με αυτό το σκεπτικό, στην πρώτη χθεσινή συνεδρίαση της επταμελούς «Συντονιστικής Επιτροπής» (έτσι ονομάστηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του «Ποταμιού») αποφασίστηκε η έκδοση ενός φυλλαδίου, το οποίο θα κυκλοφορήσει και θα διανεμηθεί σε δεκάδες σημεία της χώρας έως τα μέσα Ιουλίου και θα περιέχει όλες τις λύσεις που προτείνει το κόμμα για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Από τη Μικρή ΔΕΗ και το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς μέχρι το χωροταξικό και τις νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Η εν λόγω επιλογή θεωρήθηκε επιβεβλημένη, καθώς κρίθηκε ότι τα περισσότερα ΜΜΕ αντιμετώπισαν μεν ευμενώς τη συγκρότηση του «Ποταμιού» σε κόμμα, πλην όμως αφιέρωσαν σχεδόν αποκλειστικά τα ρεπορτάζ τους στα πρόσωπα που παρευρέθησαν στο συνέδριο και όχι στις θέσεις που διαμορφώθηκαν. Γι’ αυτό άλλωστε και η τακτική των φυλλαδίων παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των θέσεων του «Ποταμιού» για τα μείζονα προβλήματα της χώρας (διευθέτηση του χρέους, αναπτυξιακή πολιτική κ.λπ.) προτάθηκε να παγιωθεί και να μπορεί κάποιος ανά πάσα στιγμή να έχει πρόσβαση στις απόψεις του κόμματος για τα τρέχοντα προβλήματα.

Ακριβώς λόγω της σοβαρής πιθανότητας που διαβλέπουν στο «Ποτάμι» να προκληθούν πρόωρες εκλογές, χθες αποφασίστηκε και η επίσπευση της ανάδειξης τοπικών συντονιστών στην επικράτεια, με στόχο μέχρι τα τέλη Αυγούστου το κόμμα να έχει αποκτήσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του σε όλους του νομούς.

«Θα είναι ένα καλοκαίρι εργασίας», λένε οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, που δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του συνεδρίου, αλλά και τη μεγάλη ανησυχία τους για το πώς όλα όσα συνέβησαν το τριήμερο στο Λαύριο θα «περάσουν» στους πολίτες. Γι’ αυτό άλλωστε και χθες μεταξύ αστείου και σοβαρού έλεγαν ότι δεσμεύθηκαν όλοι να μη λείψει κανείς από τις καλοκαιρινές συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής (αποφασίστηκαν ανά εβδομάδα) ακόμη και κι αν εξαναγκαστούν να μετέχουν σε αυτές μέσω Skype (ήδη συνέβη χθες με την κ. Χρ. Ταχιάου).

Αναγνωρίζοντας προφανώς ότι η πολιτική ασάφεια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του κόμματός του, ο κ. Θεοδωράκης προέτρεψε χθες τους συνεργάτες του να λειτουργήσουν βάσει της λογικής ότι για «συγκεκριμένα προβλήματα υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις». Με άλλα λόγια, το «Ποτάμι» ήδη από το καλοκαίρι θέλει να εκπέμψει το μήνυμα ότι είναι το κατεξοχήν «πρακτικό κόμμα», το οποίο ακόμη και για τοπικά προβλήματα διερευνά, αποφασίζει και προτείνει τις λύσεις που απαιτούνται.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή