ΣΥΡΙΖΑ: νέα μετωπική για αιγιαλό

ΣΥΡΙΖΑ: νέα μετωπική για αιγιαλό

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής του τακτικής καθιστά ο ΣΥΡΙΖΑ την αντίθεση στα προαπαιτούμενα της τρόικας. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης τακτικής, όπως έχει ήδη συμβεί και στην περίπτωση της Μικρής ΔΕΗ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε, παράλληλα, ποιο από τα θέματα του επόμενου διαστήματος θα αναδείξει στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε σειρά να πάρουν οι ρυθμίσεις για τον αιγιαλό, όπου θα υπάρξει επίσης ειδική εκδήλωση με προσκλήσεις, όπως ήταν αυτή που έγινε για τη Μικρή ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα. Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να οικοδομηθεί σε θεματικό επίπεδο μια μετωπική συνεργασία με δυνάμεις και στελέχη από άλλους χώρους, χωρίς συνεννοήσεις σε επίπεδο προσώπων που θα δημιουργούσαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες σε νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα, υποστηρίζοντας ότι «με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, δεν διστάζει να δείξει την καθολική πολιτική της τύφλωση και τη γύμνια της απέναντι στους πολίτες που στις εκλογές του Μαΐου απαίτησαν αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής». Η επίθεση προκάλεσε την απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε ότι «στην προσπάθειά του να χαϊδέψει αυτιά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τον μπούσουλα» και ότι «δίνει συνεχώς εξετάσεις στις συντεχνίες που προστατεύει».

Θερινός προγραμματισμός

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμη ο προγραμματισμός δράσης για το καλοκαίρι και οι περιοδείες των στελεχών το διάστημα του Ιουλίου, καθώς και από τον Δεκαπενταύγουστο ώς τη ΔΕΘ. Και ο κ. Τσίπρας θα έχει στο πρόγραμμά του επισκέψεις στην περιφέρεια, η επιλογή των οποίων θα συνδέεται με την αντιπολιτευτική τακτική. Οι επισκέψεις του κ. Τσίπρα θα γίνουν κυρίως σε μεγάλες κωμοπόλεις και όχι σε πρωτεύουσες νομών όπως στο παρελθόν, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να δημιουργήσει οργανώσεις στα μέρη που θα επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας. Σήμερα συνεδριάζει η Κ.Ο. του κόμματος για τον κοινοβουλευτικό χειρισμό των προαπαιτουμένων. Καθώς η συνεδρίαση θα έχει οργανωτικό χαρακτήρα, δεν θα υπάρξει πολιτική ομιλία του κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή