Kοινή επιτροπή Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος ζητεί το «Ποτάμι»

Kοινή επιτροπή Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος ζητεί το «Ποτάμι»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τολμήσουν να συστήσουν μια κοινή επιτροπή για τη διαπραγμάτευση του χρέους κάλεσε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παράλογο οι κ. Σαμαράς και Τσίπρας να αλληλοκατηγορούνται για μια υπόθεση που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 50 ή 70 χρόνια. «Μου φαίνεται τραγελαφικό να περιμένουμε από την Ευρώπη να κατεβάσει μια εισήγηση για το κούρεμα ή την επιμήκυνση και η Ελλάδα να μην έχει μια δική της πρόταση», είπε ο πρόεδρος του «Ποταμιού» (MEGA) και τόνισε ότι τα χαμηλά ποσοστά της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνουν τους κ. Σαμαρά και Τσίπρα να συνειδητοποιήσουν επιτέλους την ανάγκη να συνδιαμορφώσουν μια κοινή πρόταση που θα εκφράζει την πλειονότητα των πολιτών, δεσμευόμενος βέβαια να μετέχει και το «Ποτάμι» σε μια τέτοια εθνική επιτροπή.

Εχοντας προφανώς επιλέξει να παρεμβαίνει πλέον με πολύ συγκεκριμένο τρόπο στα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, «με τρόπο όμως που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των καταναλωτών» (και δευτερευόντως των εργαζομένων), ενώ κάλεσε δημοσίως τα δύο κόμματα εξουσίας να προχωρήσουν από κοινού και σε δύο ακόμη αυτονόητες αλλαγές. Στην αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εφαρμογή ενός αναλογικότερου και δικαιότερου συστήματος και σε μια συμφωνία περιορισμού του πολιτικού χρήματος και των οικονομικών παροχών στα κόμματα.

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε ότι ο κ. Θεοδωράκης όχι μόνον υπαινίχθηκε ότι είναι θέμα χρόνου η «μετεγγραφή» στο «Ποτάμι» των κ. Π. Τατσόπουλου και Γρ. Ψαριανού, αλλά άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι κι άλλοι εν ενεργεία βουλευτές ενδιαφέρονται να μεταπηδήσουν στο κόμμα του. «Αν θέλαμε, δεν θα ήταν δύο ή τρεις, αλλά παραπάνω», απάντησε σε σχετικό ερώτημα, αλλά παράλληλα υπογράμμισε ότι θεωρεί «ανήθικο ένα κόμμα που δεν έχει κατεβεί σε εθνικές εκλογές να διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα», και ως εκ τούτου υπονόησε ότι οι όποιες προσχωρήσεις στο «Ποτάμι» θα επισημοποιηθούν αφού προκηρυχθούν εκλογές.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αποσαφήνισε ότι δεν προτίθεται να μετεξελιχθεί σε μια φωνή διαμαρτυρίας. «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και το “Ποτάμι” είναι μια δύναμη που θέλει να αναλάβει και τις κυβερνητικές ευθύνες που του αναλογούν, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα πάρει», είπε και κάλεσε τους πολίτες να αποδυναμώσουν τα κόμματα εξουσίας για να έχει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ το «Ποτάμι» της κοινής λογικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή