ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμπληρωματική απολογία για Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά και Ιω. Λαγό

Συμπληρωματική απολογία για Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά και Ιω. Λαγό

Κλήση σε συμπληρωματική απολογία απέστειλαν για την Παρασκευή, οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στους προφυλακισμένους Νίκο Μιχαλολιάκο, αρχηγό του κόμματος και τους βουλευτές, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.

Οι δύο εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, καλούν τα τρία προσωρινά κρατούμενα στελέχη να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αυτήν τη φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός, αφορά το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Η κλήση που εστάλη τον Χρήστο Παππά αφορά την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές, πρόκειται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, να απολογηθούν την Παρασκευή και να μην ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους για το νέο κατηγορητήριο.
Το στάδιο αυτό της ανάκρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, τις επόμενες ημέρες, οπότε θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Επιπλέον, ο Ν. Μίχος θα δώσει εξηγήσεις και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και η κρίση του Συμβουλίου Εφετών, που με βούλευμά του θα άρει τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα μετά την απολογία της συζύγου του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει ταχθεί υπέρ της άποψης του εισαγγελέα της υπόθεσης Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος ζήτησε την προφυλάκιση της Ελένης Ζαρούλια, σε αντίθεση με τις ανακρίτριες που ήθελαν να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Πάντως, η κ. Ζαρούλια μέχρι να εκδοθεί το βούλευμα παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό.