Επανακατάθεση της διάταξης για το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών

Επανακατάθεση της διάταξης για το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σε επανακατάθεση της διάταξης η οποία αφορά το προσωπικό λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών πρόκειται να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος απέσυρε τη διάταξη που περιέχεται ως άρθρο 4 στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, την ψυχική υγεία, την υποβοήθηση αναπαραγωγής κ.α.

 Όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης, δεν διαφωνεί με την ουσία της ρύθμισης -η οποία διορθώνει μια ανισότητα του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου- αλλά απαιτείται επαναξιολόγηση θεμάτων όπως οι διαδικασίες ελέγχου του αριθμού των κλινών, του φορέα που θα πραγματοποιεί τους ελέγχους και το πώς θα ελέγχεται ο αριθμός κλινών, το ποιος θα κάνει αυτούς τους ελέγχους κλπ.

 Με βάση τη ρύθμιση η οποία αποσύρθηκε, το προσωπικό λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών θα μπορεί να συναρτάται με την πληρότητα των κλινών, που όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι λιγότερο από το 50% του προσωπικού που προβλέπεται από το Προεδρικό Διάταγμα, με βάση το οποίο εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας της κλινικής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή