Κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ σε κινητοποιήσεις για Μικρή ΔΕΗ

Κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ σε κινητοποιήσεις για Μικρή ΔΕΗ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη πολιτική κάλυψη στις αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της Μικρής ΔΕΗ παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα τον ατμοηλεκτρικό σταθμό στο Αμύνταιο της Φλώρινας με αφορμή το συλλαλητήριο που οργανώνεται σήμερα εκεί από φορείς της περιοχής. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο «της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή του ξεπουλήματος της ΔΕΗ». Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τους φορείς και θα εκφωνήσει πολιτική ομιλία στους διαδηλωτές. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Π. Σκουρλέτη, έδωσε κάλυψη στους συνδικαλιστές, ακόμα κι αν οι αντιδράσεις τους οδηγούν σε διακοπές ρεύματος, εν μέσω τουριστικής περιόδου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να κατεβάσει τους διακόπτες, διότι οι τουριστικές περιοχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να λειτουργούν, να είναι πραγματικά μια ατμομηχανή στην προσπάθεια της χώρας να βγούμε από την κρίση και ταυτόχρονα να δουλεύουν για κάποιους ιδιώτες επενδυτές στον τομέα της ενέργειας πληρώνοντας ακριβά τιμολόγια ή για τις τράπεζες. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε οδηγηθεί σε καταστάσεις ακριβότερων τιμολογίων και μπλακ άουτ, ιδιωτικών και όχι δημοσίων» (ΒΗΜΑ Fm).

Το θέμα αυτό κυριάρχησε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, όπου αποφασίστηκε το κόμμα θα αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και με τη στήριξη των αντιδράσεων και τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο κ. Π. Λαφαζάνης σηματοδότησε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση της Μικρής ΔΕΗ, λέγοντας ότι «δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αναγνωρίζει πολιτικά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας».

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. αποφασίστηκε επίσης να υπάρξει έντονη αντίδραση του κόμματος στο νομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, το οποίο σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δεχθεί να συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος – και εδώ θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία: «Η Βουλή δεν είναι παράρτημα της τρόικας και δεν θα γίνει πλυντήριο για τροϊκανομνημονιακές ρυθμίσεις», είπε στην εισήγησή του ο κ. Λαφαζάνης. Πάντως, την Κ.Ο. απασχόλησαν και θέματα εσωτερικής λειτουργίας, καθώς ετέθη και από βουλευτές το ζήτημα, να ξεκαθαρίσει τη στάση της η Κ.Ο. σε σχέση με το θέμα των πειθαρχικών μέτρων απέναντι σε βουλευτές που διαφοροποιούνται από τις κεντρικές θέσεις. Αυτό στο οποίο κατέληξε η συζήτηση είναι να εξαντλούνται τα περιθώρια διαλόγου από όλες τις πλευρές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή