Κατ’ οίκον περιορισμός επεβλήθη στη Ζαρούλια

Κατ’ οίκον περιορισμός επεβλήθη στη Ζαρούλια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιορισμό κατ’ οίκον θα παραμένει στο εξής η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Εφετών που έλυσε τη διαφωνία ανάμεσα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και η οποία είχε προκύψει μετά την απολογία της.

Το Δικαστικό Συμβούλιο επίσης επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στη Ζαρούλια, υιοθετώντας τη θέση των ειδικών ανακριτριών που είχαν ταχθεί υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων στη βουλευτή της Χ.Α., ενώ ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος είχε προτείνει την προσωρινή της κράτηση. Από το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού εξαιρείται η μετάβαση της Ελένης Ζαρούλια με αστυνομική συνοδεία στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων, μέτρο που είχε επιβληθεί και στον βουλευτή της Χ.Α. Δημ. Κουκούτση.

Και ενώ η ανακριτική διαδικασία κορυφώνεται με τις απολογίες την Παρασκευή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παπά και Ιωάννη Λαγού για συμπληρωματικές κατηγορίες σχετικά με παραβάσεις του νόμου περί όπλων, κλήσεις για απολογία έλαβαν για σήμερα και οι υπόδικοι βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης και Νικ. Μίχος.

Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, ενώ οι τρεις προφυλακισμένοι (Μιχαλολιάκος, Παπάς και Λαγός) αναμένεται να απολογηθούν κανονικά. Και οι τρεις θα καταθέσουν υπομνήματα αρνούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, να παράσχουν ουσιαστικές εξηγήσεις στις ειδικές ανακρίτριες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή