Στις 9 και 10 Ιουλίου απολογούνται Μίχος και Κασιδιάρης

Στις 9 και 10 Ιουλίου απολογούνται Μίχος και Κασιδιάρης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη στις 10 Ιουλίου, εκτός απροόπτου, κλείνει ο κύκλος της ανάκρισης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς ο υπόδικος βουλευτής ζήτησε χθες και έλαβε προθεσμία να προετοιμάσει την απολογία του. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θα απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως και ο Νικόλαος Μίχος, για τον οποίο ορίστηκε ημέρα απολογίας η 9η Ιουλίου.

Ο Κασιδιάρης σε έγγραφό του που κατέθεσε χθες στις ειδικές ανακρίτριες αρνείται τον όρο «εγκληματική οργάνωση» και διατείνεται ότι ο ποινικός χαρακτηρισμός αφορά το σύνολο του κόμματος της Χ.Α., κάνοντας λόγο για «πράξη παράνομη και αντισυνταγματική που προσβάλλει τις 540.000 των ψηφοφόρων του κόμματος» και τον ίδιο προσωπικά ως «βουλευτή και εκπρόσωπο του ελληνικού λαού».

Και ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να κλείσει τον κύκλο των απολογιών των εμπλεκομένων βουλευτών, σήμερα η ανακριτική διαδικασία κορυφώνεται με τις απολογίες των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Ιωάννη Λαγού. Και οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν καθώς μέσω των συνηγόρων τους δηλώνουν ότι δεν θα ζητήσουν προθεσμία. Αλλωστε οι απολογίες τους είναι συμπληρωματικές για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και για κατοχή παράνομου αρχείου, αδίκημα που αφορά μόνον τον Χρήστο Παππά.

Πάντως τα χιλιάδες επιβαρυντικά στοιχεία που περιλαμβάνει η ογκωδέστατη δικογραφία για την έκνομη δράση της Χ.Α. ενισχύει με την απολογία του και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που και ενώπιον των ανακριτριών καταδικάζει τα ναζιστικού τύπου κηρύγματα του Ν. Μιχαλολιάκου και των λοιπών, ενώ ομιλεί περί παράνομων δράσεων της Χ.Α., στις οποίες ο ίδιος δεν μετείχε.

Ο Αλεξόπουλος καταδικάζει ευθέως τις ρατσιστικές επιθέσεις, τα τάγματα εφόδου και τις ναζιστικού τύπου γιορτές τις οποίες αναφέρει ως «φιέστες του Κασιδιάρη». Η απολογία του θεωρείται σημαντική από τις ανακριτικές αρχές και θα ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας ενόψει των επικείμενων απολογιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή