«Νίκη στα σημεία» βλέπει το Μαξίμου

«Νίκη στα σημεία» βλέπει το Μαξίμου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To κλείσιμο του απεργιακού μετώπου με τη ΓΕΝΟΠ, που, πάντως, δεν σηματοδότησε και το τέλος του «πολέμου» για τη Μικρή ΔΕΗ, προκάλεσε ικανοποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ για αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης, η οποία εν τω μεταξύ είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αντιμετωπίστηκε ως «νίκη στα σημεία» για την κυβερνητική πλευρά, αλλά και ως δείγμα ότι η πολιτική της πυγμής είχε αποτέλεσμα, καθώς οι συνδικαλιστές απέτυχαν, παρά τη στήριξη της αντιπολίτευσης, να αποκτήσουν ερείσματα στην κοινή γνώμη.

Πλέον, το ενδιαφέρον των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου στρέφεται προς την πολιτική μάχη στη Βουλή για την ψήφιση του σχεδίου νόμου, αύριο από το α΄ θερινό τμήμα, αλλά και στην προβολή των θετικών στοιχείων της ιδιωτικοποίησης, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών.

«Το σχέδιο αποκρατικοποίησης της Μικρής ΔΕΗ είναι το μόνο “σοβαρό σενάριο” για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Επιχείρησης… Χωρίς επενδυτές δεν θα βρεθούν τα χρήματα για το υπόλοιπο 70% της ΔΕΗ», επεσήμανε, χαρακτηριστικά, στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση που τηρεί απέναντι σε επενδύσεις «σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας». «Το μέτρο της επιστράτευσης είναι αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο μέτρο, όταν το παίρνεις. Από την άλλη πλευρά, όμως, το μόνο σοβαρό και μετρήσιμο έσοδο που προσδοκά αυτή τη στιγμή η χώρα είναι αυτό του τουρισμού. Σκεφθείτε τι θα γινόταν εάν υπήρχε ένα πραγματικό μπλακ άουτ σήμερα στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση», επεσήμανε και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη («Βήμα»).

Εν μέσω αυτών, το κυβερνών κόμμα ταλανίζεται και από σενάρια για πρόωρες εκλογές ή τις πληροφορίες για τις κινήσεις και τη στάση κορυφαίων στελεχών του. Το Μαξίμου διαψεύδει σενάρια περί εισηγήσεων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, επιμένοντας ότι ισχύει η βούληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να εξαντλήσει τα συνταγματικά όρια και να επιδιώξει και την εξασφάλιση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι, ωστόσο, σαφές ότι σε ένα τόσο ευμετάβλητο πολιτικό περιβάλλον, βεβαιότητες δεν μπορούν να υπάρξουν και, προφανώς, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα επανεξετάσουν τη στρατηγική τους το φθινόπωρο.

Καραμανλής – Μπακογιάννη

Χθες, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε πληροφορίες για μία, από τις τακτικές πάντως, συναντήσεις που έχει με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, διαψεύδοντας ότι είχε ως αντικείμενο το δικό της ενδιαφέρον για τη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν. «Είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού…», απάντησε στο σχετικό ερώτημα, την ίδια στιγμή, πάντως, που στελέχη του «προεδρικού πυρήνα» αντιμετώπιζαν τις πληροφορίες για κινητικότητα στελεχών είτε με διάθεση απαξίας, προκειμένου να μη ρίξουν νερό στον μύλο, είτε με εμφανή σημάδια ενόχλησης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή