«Εθνικοποίηση» προτείνει η Χ.Α.

«Εθνικοποίηση» προτείνει η Χ.Α.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερίδιο στο παιχνίδι των πολιτικών εντυπώσεων επιχειρεί να διεκδικήσει η Χρυσή Αυγή, επενδύοντας στην υπό εξέλιξη συζήτηση για την προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, αιφνιδιαστικά χθες το κόμμα του οποίου ηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει με τη σειρά του πρόταση για δημοψήφισμα.

«Η Χρυσή Αυγή καταθέτει πρόταση για δημοψήφισμα με στόχο την εθνικοποίηση των ενεργειακών πηγών της χώρας, καθώς και των εταιρειών που εμπλέκονται στην εκμετάλλευσή τους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Και αφού προστίθεται ότι «η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει σε χέρια ελληνικά», συμπληρώνεται: «Η εμπλοκή του ξένου παράγοντα και της διεθνούς τοκογλυφίας στην υπόθεση της ελληνικής ενέργειας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την εθνική μας ανεξαρτησία».

Κανένα εμπόδιο για προφυλακισμένους

Ως γνωστόν, η Χρυσή Αυγή διαθέτει 16 βουλευτές και η προσδοκία της ηγεσίας του κόμματος είναι να προστεθεί η υπογραφή τους σε εκείνη των υπολοίπων που προτίθενται να καταθέσουν ανάλογο αίτημα.

Διαδικαστικά, όπως σημειωνόταν, το γεγονός ότι ορισμένα μέλη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής είναι προφυλακισμένα δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συμπερίληψη της υπογραφής τους σε ένα γραπτό αίτημα προς το Προεδρείο της Βουλής.

Εκπροσωπώντας το κόμμα του ο Αντ. Γρέγος στις συνεδριάσεις της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, είχε ταχθεί κατά του νομοσχεδίου για τη Μικρή ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή