Χαμηλώνουν οι τόνοι εντός του ΠΑΣΟΚ

Χαμηλώνουν οι τόνοι εντός του ΠΑΣΟΚ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τηρούν σχεδόν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά τις προχθεσινές αποφάσεις για συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η πρόταση στην οποία κατέληξε ο κ. Ευ. Βενιζέλος και εγκρίθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους, περιλαμβανομένων και των έξι (Π. Καψής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Αθηνά Δρέττα, Θ. Χειμωνάς και Κ. Σπηλιόπουλος), θετικά.

Απαντες αναμένουν να διαπιστώσουν αν θα εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, η βασική ανησυχία των περισσοτέρων στο εσωτερικό του κόμματος δεν αφορά τόσο τη διεξαγωγή του συνεδρίου του Οκτωβρίου όσο τις πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστήσουν τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ περιττές. Ανησυχία, εν ολίγοις, ότι το φθινόπωρο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές, σε συνθήκες πόλωσης. Στελέχη του κόμματος επισήμαιναν ότι δεν ήταν τυχαία η αποστροφή του κ. Βενιζέλου περί καταστροφικών επιπτώσεων αν δεν διευθετηθεί η υπόθεση του χρέους πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και τούτο, διότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταφέρει να διαχειριστεί τις περίπλοκες διαπραγματεύσεις που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ως προς τις εξαγγελίες περί συνεδρίου, ο κ. Ανδ. Λοβέρδος εμφανίστηκε χθες θετικός. Είπε (Real) ότι στην πρόσκληση που απευθύνει το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανταποκριθούν πρόσωπα και από το παλαιό ΠΑΣΟΚ «που δεν είναι σήμερα μαζί μας και πρέπει να έρθουν». Η κ. Χριστοφιλοπούλου επανέλαβε χθες τη διαφωνία της με ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε (Βήμα FM) ότι στο συνέδριο του Οκτωβρίου μπορούν να συμμετάσχουν και άλλα κόμματα, ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάσπασης». Ο κ. Δ. Καρύδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν υπερβάσεις των διαχωριστικών γραμμών στο εσωτερικό του κόμματος, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να μετεξελιχθεί σε τρίτο πόλο. Ο κ. Καρύδης υπερασπίστηκε (9,84) και τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, αφήνοντας αιχμές εναντίον της κ. Τόνιας Αντωνίου, η οποία τον χαρακτήρισε προχθές «γραμματέα μερικής απασχόλησης».

Στην πρόσκληση του κ. Βενιζέλου ήδη απάντησαν αρνητικά ορισμένα παλαιότερα στελέχη του κόμματος, όπως η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός δήλωσε χθες ότι δεν την αφορά η πρόταση για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. «Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ από μόνο του να κάνει αυτή τη στιγμή την ιδρυτική διακήρυξη ενός πολιτικού χώρου», επισήμανε, ενώ παράλληλα αρνήθηκε ότι πραγματοποιεί συναντήσεις για τη δημιουργία πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή