«Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην… τρόικα»

«Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην… τρόικα»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε χθες η φράση «έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα», που χρησιμοποίησε ο Βασ. Χατζηλάμπρου από τη θέση του εισηγητή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει τα κυβερνητικά σχέδια και από άλλες πηγές.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μέσω του οποίου ρυθμίζονται και θέματα σχετικά με την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Αρχικώς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας ότι, παρότι είχαν ζητήσει ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, η κυβέρνηση την αρνιόταν. Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά απάντησε στην κατηγορία λέγοντας ότι αν και είχαν στη διάθεσή τους αρκετούς μήνες να προσέλθουν στο υπουργείο και να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες, δεν το έπραξαν.

«Είναι υποτιμητικό αυτό για μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, να πάνε στο γραφείο της κυρίας υπουργού για να δουν τα έγγραφα τη στιγμή που όλα τα στοιχεία είναι σε γνώση τουλάχιστον της τρόικας, των κοινοτικών», σχολίασε ο κ. Γ. Βαρεμένος και αμέσως μετά, ο κ. Χατζηλάμπρου είπε την επίμαχη φράση: «Φροντίσαμε και έχουμε το λεγόμενο σχέδιο, δεδομένου ότι έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα».

Η κ. Γεννηματά δεν άφησε ασχολίαστη αυτήν την αναφορά: «Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Επιτροπής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου για να ενημερωθεί». Λίγη ώρα αργότερα, για «υπόγειες επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει διπλή κρυφή ατζέντα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Τι συζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτή τη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει να δώσει τώρα εξηγήσεις στους Ελληνες πολίτες. Οι μάσκες έπεσαν», τόνισε σε δήλωσή του ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Κων. Τριαντάφυλλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή