Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αναφορά της κυρίας Βούλτεψη στα περί "ενόπλων συνιστωσών", οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: ή ότι δεν έχει συνείδηση των λεγομένων της, ή ότι δεν κάνει για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Και στις δυο περιπτώσεις οφείλει να παραιτηθεί» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχόλιο της κ. Βούλτεψη.

Ανταπαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αναφορά των συνιστωσών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «ένοπλη πάλη» και η μη αποκήρυξη τους από τον κ. Τσίπρα οδηγεί σε ένα συμπέρασμα:

«Ή ότι δεν έχουν συνείδηση των λεγόμενων τους ή ότι δεν κάνουν για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις δυο περιπτώσεις οφείλουν να παραιτηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και το κλίμα πολώθηκε με αφορμή δύο περιστατικά στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής:

Πρώτον, την παρουσία στα θεωρεία της Βουλής, κατόπιν προσκλήσεων που παρέσχε ο ΣΥΡΙΖΑ, γονέων των συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Και δεύτερον, την επιλογή του Ευ. Διαμαντόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) να χρησιμοποιήσει τον όρο «ένοπλη πάλη», όταν αναφέρθηκε στη δολοφονική δραστηριότητα του καταδικασμένου για τρομοκρατικές πράξεις Σάββα Ξηρού, τον οποίο και αποκάλεσε «εννοούμενο ως τρομοκράτη από το Σύνταγμα και από τον νόμο».

Οπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσία των γονέων των συλληφθέντων προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν από τις αναφορές Διαμαντόπουλου και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρό τρόπο από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή