Πεδίο διαλόγου «βλέπει» η ΔΗΜΑΡ

Πεδίο διαλόγου «βλέπει» η ΔΗΜΑΡ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Την ικανοποίησή τους εξέφραζαν χθες στη ΔΗΜΑΡ για την υποδοχή που έτυχαν οι προσκλήσεις διαλόγου που απέστειλε ο κ. Φ. Κουβέλης στα «συγγενή» κόμματα. Στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι όχι μόνον το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδ. Λοβέρδος, αλλά ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε θετικά την πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ, και άφηναν να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη επιλογή του κόμματός τους θα έχει και προφανή επικοινωνιακά οφέλη.

Η μόνη αιχμή που άφηναν οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη αφορούσε τον κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος ήδη από προχθές διοχέτευσε μέσω συνεργατών του το σχόλιο ότι «δεν είναι στις προτεραιότητες του “Ποταμιού” η διάσωση των παλαιών κομμάτων». «Προφανώς δεν θα σχολιάσουμε κύκλους του κ. Θεοδωράκη, καθώς υποθέτουμε ότι θα μας απαντήσει κάποια στιγμή κι ο ίδιος», έλεγαν στην Αγ. Κωνσταντίνου, κάτι που μάλλον αναμένεται να συμβεί σήμερα, καθώς ο επικεφαλής του «Ποταμιού» θα αποστείλει εγγράφως τις απόψεις του για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα, στην Αγ. Κωνσταντίνου επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν ως ήσσονος σημασίας την κεντρική ερμηνεία που δόθηκε στην απάντηση που απέστειλε στη ΔΗΜΑΡ το ΠΑΣΟΚ. Οτι δηλαδή ο κ. Βενιζέλος θα δεχθεί να συνομιλήσει με τον κ. Κουβέλη υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ΔΗΜΑΡ θα επιδείξει τον πρέποντα σεβασμό στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι δεν θα υιοθετήσει τον ωμό εκβιασμό που έχει προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας να ρίξει την κυβέρνηση με όχημα την προεδρική εκλογή.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ απαντούσαν σχετικά ότι «δεν νοείται ο θεσμός του Προέδρου να γίνει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ δύο κομμάτων, ούτε -πόσο μάλλον- αντικείμενο πολιτικής διαμάχης». Τόνιζαν, επιπλέον, ότι οι απόψεις των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη είναι γνωστές και επομένως το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στον διάλογο των δύο κομμάτων, πολύ περισσότερο όταν η διαδοχή του κ. Παπούλια θα κριθεί στον πρέποντα χρόνο.

Δεν πρέπει, τέλος, να προκαλεί έκπληξη ότι στη ΔΗΜΑΡ μιλούσαν χθες σχεδόν με ενθουσιασμό για κάποιες δηλώσεις του κ. Ν. Βούτση, ο οποίος σχολίασε με θετικό τρόπο (9,84) την πρόσκληση διαλόγου της ΔΗΜΑΡ. «Είναι σε σωστή κατεύθυνση η αναζήτηση που κάνει ο Φώτης Κουβέλης», είπε ο κ. Βούτσης, ενώ η «διευκρίνιση» που έκανε -πως τον ΣΥΡΙΖΑ τον αφήνει «παγερά αδιάφορο η υπόθεση της Κεντροαριστεράς»- δεν θεωρήθηκε σημαντική στην Αγ. Κωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή