ΔΗΜΑΡ: “Οχι” στη πώληση του 67% του ΟΛΘ

ΔΗΜΑΡ: “Οχι” στη πώληση του 67% του ΟΛΘ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να σταματήσει τη διαδικασία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) και να προχωρήσει άμεσα τη λιμενική μεταρρύθμιση, καλεί την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης, με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επιμένουν στη συνέχιση της πώλησης της Ο.Λ.Θ. ΑΕ, παραγνωρίζοντας την καθολική αντίδραση του συνόλου των φορέων της Θεσσαλονίκης […] και περιφρονώντας προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας βουλευτών όλων των κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών.

Με την πώληση του λιμένα της Θεσσαλονίκης, μέσω της διάθεσης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου, παραχωρούν σημαντική δημόσια εξουσία στον επενδυτή και δημιουργούν πανίσχυρο και ανεξέλεγκτο ιδιωτικό μονοπώλιο, γιατί δεν παραχωρούνται σε έναν "παίχτη" μόνο όλες οι δραστηριότητες του λιμένος, αλλά εκχωρείται και η λιμενική αρχή και ο αναπτυξιακός, ρυθμιστικός και ελεγκτικός της ρόλος», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

H Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης αντιπροτείνει ως μόνη λύση το ευρωπαϊκό μοντέλο των παραχωρήσεων λιμενικών υπηρεσιών και εμπορικών δραστηριοτήτων, που εξασφαλίζει άμεσα ξένες ιδιωτικές επενδύσεις, με ταυτόχρονη διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα των λιμενικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή