Συνάντηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ

Συνάντηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέματα ανταγωνιστικότητας, ρευστότητας, ενεργειακού κόστους και κόστους παραγωγής, κ.α. συζήτησαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, απόψε, στα γραφεία του ΣΒΒΕ.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι η συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ γίνεται ενόψει της επίσημης κατάθεσης την Πέμπτη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του νέου ΕΣΠΑ που περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, δράσεις και προγράμματα για τη βιομηχανία και τις νέες επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε και μια πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία.

«Ετοιμαζόμαστε μαζί με τεχνικό σύμβουλο, με το ΣΕΒ, με τον ΣΒΒΕ, ώστε να έχουμε έτοιμη στον επόμενο μήνα μια πρόταση, που να αφορά τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική και να μπορέσει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε μετά τη σύντομη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ και πριν ξεκινήσει στο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το εργασιακό κόστος και τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων της περιοχής σε γειτονικές χώρες, σημείωσε ότι εξ όσων του μεταφέρουν και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων δεν χρειάζεται πια να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, αλλά το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα εκτός του μισθολογικού κόστους και πρόσθεσε :

«Εμείς ως χώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, όπως είπα, με το κόστος ενέργειας, να δούμε το θέμα που αφορά τις φοροελαφρύνσεις, να δούμε το θέμα της ρευστότητας, που είναι και γενικότερο ζήτημα, ώστε να είναι ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις και να μη χρειάζεται να περάσουν τα σύνορα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης δήλωσε ότι στη σύσκεψη θα συζητηθούν με τον υφυπουργό ζητήματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και γενικότερα θέματα που αφορούν τις υποδομές, όπως το λιμάνι, ο σιδηρόδρομος, θέματα ρευστότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή