ΚΚΕ: Επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

ΚΚΕ: Επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και στις εξελίξεις στο μέτωπο των εργασιακών εστιάζει το ΚΚΕ την κριτική του προς την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περισσός κατήγγειλε χθες πρόθεση στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων στις φοροελαφρύνσεις που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, καθώς και στις νέες απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι λαϊκές οικογένειες «θα πληρώσουν την καπιταλιστική ανάκαμψη με δυσβάσταχτους φόρους και νέες μειώσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Το ΚΚΕ αντέδρασε, επίσης, στη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την αποχή-απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο, για την οποία τονίζει ότι «διαπνέεται από το κλίμα αυταρχισμού και την αντιδραστική πολιτική που κλιμακώνει η κυβέρνηση σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων και στου συνδικαλιστικού κινήματος».

Κάλεσμα σε ενιαίο μέτωπο πάλης

Οξεία ήταν η αντίδραση του Περισσού και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα εμπορικά καταστήματα, για την οποία σχολίασε ότι «θα τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο και θα εκτοπίσει τους μικρούς επαγγελματίες από την αγορά, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των αλυσίδων» Το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης, προκειμένου να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις για τα προβλήματά τους και την ικανοποίηση των διευρυμένων και σύγχρονων αναγκών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή