Μετά τα «μπάνια του λαού» το σχέδιο για αιγιαλό

Μετά τα «μπάνια του λαού» το σχέδιο για αιγιαλό

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ραντεβού τον Σεπτέμβρη» διαμηνύει πλέον η κυβέρνηση για το επίμαχο νομοσχέδιο των αιγιαλών, καθώς τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ έκριναν ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή προεργασία για να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του. Η αναβολή, που ήταν κοινή απόφαση των κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, ελήφθη στην τελευταία τους συνάντηση, ενώ οι συνεργάτες τους τόνιζαν χθες ότι «ουδόλως σχετίζεται με τις αντιδραστικές επικοινωνιακές φιέστες που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας νόμος που θα γίνει ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα, και όχι μόνον δεν θα στρέφεται κατά του περιβάλλοντος, αλλά θα θωρακίζει τις παράκτιες περιοχές, έλεγαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να κατατεθεί ο νόμος προτού γίνει λεπτομερής επεξεργασία όλων των προνοιών του.

Αλλωστε, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο νομοθέτημα ούτε προαπαιτούμενο είναι από την τρόικα για την είσπραξη της επόμενης δόσης ούτε και υπάρχει κάποια έξωθεν πίεση για να κατατεθεί εσπευσμένα στη Βουλή προτού συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειές του και με το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ακριβώς πνεύμα εξέπεμψε χθες και ο κ. Ευ. Βενιζέλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη, επιδιώκοντας για προφανείς λόγους να αναδείξει και την ιδιαίτερη ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ στο θέμα. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του νυν υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, όταν τον Μάιο είχε πρωτοεισαχθεί το νομοσχέδιο σε διαβούλευση, είχε αποσυρθεί, καθώς κρίθηκε τότε μη αποδεκτή «η ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς ιδιωτική εκμετάλλευση των αιγιαλών». Και αφού καθίσταται γνωστό ότι «το ν/σ βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας και χρειάζεται ακόμη χρόνος για να φτάσει στη Βουλή», η ανακοίνωση στρέφεται ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του αρχηγού του.

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας συγκρούεται με ένα νομοσχέδιο-φάντασμα, ότι είναι μόνιμα προσκολλημένος στον τυχοδιωκτισμό, στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία και ότι ετοιμάζεται ως νέος Δον Κιχώτης να επιτεθεί σε ανύπαρκτους εχθρούς», επισημαίνει η ανακοίνωση και εκφράζεται η ελπίδα «κάποιοι να μην ανεχτούν να παραπλανώνται, υποδυόμενοι τον Σάντσο Πάντσα. Το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι κατασκευασμένες και υστερόβουλες συγκρούσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κομματική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και να μπει σε ανασφάλεια και περιπέτειες ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας», προστίθεται, ενώ καλούνται όσοι «μονίμως καλλιεργούν τον διχασμό να σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις μικροκομματικές φιέστες για σημαντικά θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, να σοβαρευτούν και να πάψουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι θα είναι το κόμμα που κατεξοχήν θα εγγυηθεί τη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτικών προτάσεων, που θα προστατεύουν πραγματικά το περιβάλλον, την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή