«Ποτάμι»: πάει στις παραλίες σε καμπάνια υπέρ αιγιαλού

«Ποτάμι»: πάει στις παραλίες σε καμπάνια υπέρ αιγιαλού

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο για να διαδώσει το «Ποτάμι» τις θέσεις του για τους αιγιαλούς σκέφτηκαν οι επιτελείς του κ. Στ. Θεοδωράκη. Το Σαββατοκύριακο θα διανείμουν στις παραλίες της Αττικής 20.000 φυλλάδια που γίνονται ταυτόχρονα και… τασάκια.

Ο τίτλος του φυλλαδίου είναι «μην αφήσεις τίποτα στην παραλία παρά μόνο τις πατημασιές σου» και σε αυτό θα περιγράφονται σε αδρές γραμμές οι απόψεις του «Ποταμιού» για τις ακτές, που συνοψίζονται στην ανάγκη «σύγκρουσης με τα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που εποφθαλμιούν ένα δημόσιο αγαθό». Συνεργάτες, ωστόσο, του κ. Θεοδωράκη διευκρίνιζαν ότι το «Ποτάμι» δεν αντιτάσσεται σε μια λελογισμένη αξιοποίηση κάποιων παράκτιων περιοχών, αλλά στα ακατέργαστα κυβερνητικά σχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, την άλλη εβδομάδα το «Ποτάμι» θα κυκλοφορήσει και ένα κόκκινο βιβλιαράκι 20 σελίδων στις οποίες θα περιγράφει τις λύσεις που προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αλλά και τη μέχρι σήμερα πορεία του «Ποταμιού» (πολιτικές πρωτοβουλίες, έξοδα, αποτελέσματα του συνεδρίου κ.λπ.). Τη λύση αυτή επέλεξαν οι επιτελείς του, όχι μόνον για να απαντήσουν σε όσους τους καταλογίζουν απουσία θέσεων, αλλά και ως μέσο οικονομικής ενίσχυσης, καθώς το εν λόγω φυλλάδιο θα κυκλοφορήσει σε 500.000 αντίτυπα, θα διανέμεται σε εκατοντάδες σημεία της χώρας και θα μπορεί κάποιος, αν θέλει, να το προμηθεύεται μαζί με ένα κουπόνι του «Ποταμιού». Η συγκεκριμένη μέθοδος αποφασίστηκε, μάλιστα, να παγιωθεί, προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται συνολικά κάθε τρίμηνο για τις απόψεις του κόμματος και το δεύτερο φυλλάδιο θα εκδοθεί αμέσως μετά την παρθενική σύγκληση της Επιτροπής Διαλόγου του «Ποταμιού» που έχει προγραμματισθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης ξεκινάει από την προσεχή εβδομάδα και στοχευμένες επισκέψεις στη χώρα προκειμένου να αναδείξει θετικά παραδείγματα επιχειρηματιών ή παραγωγών που κατόρθωσαν να μεταβάλουν την κρίση σε ευκαιρία, δημιουργώντας μονάδες που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Η αρχή θα γίνει από το Ρέθυμνο και θα ακολουθήσουν η Εδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή