Προτάσεις εξόδου από την κρίση στον Παπούλια

Προτάσεις εξόδου από την κρίση στον Παπούλια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη παραδόθηκε το κείμενο – δέσμη προτάσεων που προέκυψε από τις εργασίες του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Από την κρίση στην ανάπτυξη: σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο», που διοργάνωσαν από κοινού τον περασμένο Απρίλιο στην Αθήνα το Ιδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το γερμανικό Ιδρυμα Friedrich Ebert.

Το κείμενο αφορά επεξεργασμένες παρεμβάσεις σε 30 τομείς για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας και στόχος είναι να διαβιβαστεί στις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στο συνέδριο, προκειμένου να λειτουργήσει ως συμβολή στην προώθηση μιας ευρείας εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης και συναίνεσης για τα στοιχεία του προβλήματος, τον αναγκαίο σχεδιασμό για την έξοδο από την κρίση και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που απαιτείται. Οπως αναφέρεται, άλλωστε, στην εισαγωγή του, «η κατανόηση των αιτιών της κρίσης και των βασικών της παραμέτρων, τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να αλλάξουν οι πολιτικές που οδήγησαν σε αυτήν». Το κείμενο παρέδωσαν στους κ. Παπούλια και Μεϊμαράκη οι κ. Στέργιος Μπαμπανάσης και Σήφης Βαλυράκης από το Ιδρυμα Μεσογειακών Μελετών και ο κ. Χρήστος Κατσιούλης από το Ιδρυμα Friedrich Ebert.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή