Προ της εξόδου από ΔΗΜΑΡ η Μεταρρυθμιστική Τάση

Προ της εξόδου από ΔΗΜΑΡ η Μεταρρυθμιστική Τάση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως προοίμιο της οριστικής πλέον εξόδου της Μεταρρυθμιστικής Τάσης της ΔΗΜΑΡ από το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη ερμηνεύτηκε η χθεσινή αντίδραση των στελεχών της στον θετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Αγίου Κωνσταντίνου την απαντητική επιστολή του κ. Τσίπρα για την έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μεταρρυθμιστική Τάση, της οποίας ατύπως ηγείται ο κ. Σπύρος Λυκούδης, όχι μόνον υπογραμμίζεται η πλήρης διαφωνία των μελών της με τους περιγραφόμενους στην επιστολή Τσίπρα άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκφράζεται μέχρι και «ειλικρινής λύπη» στη διαφαινόμενη προοπτική «η ηττημένη ΔΗΜΑΡ να εξελιχθεί και σε ταπεινωμένη ΔΗΜΑΡ»!

Τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης καυτηριάζοντας καθεαυτό το γεγονός ότι ο κ. Φ. Κουβέλης έστειλε επιστολές για την έναρξη διαλόγου όχι μόνον στο «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην Κουμουνδούρου, μιλούν για «απόλυτη αντίφαση στους πολιτικούς και στρατηγικούς προσανατολισμούς της ΔΗΜΑΡ και σύγχυση στις προθέσεις του κόμματος».

«Δεν μας εκπλήσσει η απορριπτική απάντηση του κ. Τσίπρα στη ΔΗΜΑΡ, όπου θέτει την αποδοχή της πολιτικής του ως όρο για οποιονδήποτε διάλογο. Μας εκπλήσσει ο απίστευτος σχολιασμός “κύκλων της ΔΗΜΑΡ” ότι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική και δημιουργεί πεδίο διαλόγου και συνεννοήσεων», αναφέρουν τα μέλη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, τα οποία υπενθυμίζεται ότι είχαν ήδη προαναγγείλει ότι δεν θα μετάσχουν καν στο φθινοπωρινό συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Κατόπιν τούτου δεν ήταν λίγα τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης που έλεγαν κατ’ ιδίαν χθες ότι «είναι θέμα χρόνου» η οριστική τους αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ. Πολύ περισσότερο όταν υπαινίσσονταν ως μόνη εξήγηση του τόσο έντονου πολιτικού φλερτ της Αγίου Κωνσταντίνου με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι την προσμονή μιας εκλογικής ανάστασης της ΔΗΜΑΡ, αλλά τις διεργασίες περί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και με αυτά τα δεδομένα άφηναν να εννοηθεί ότι την έξοδο από τη ΔΗΜΑΡ την αντιλαμβάνεται πλέον ως αναπόφευκτη ακόμη και ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Σπ. Λυκούδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή