Βέλη από το ΠΑΣΟΚ κατά Κυρ. Μητσοτάκη

Βέλη από το ΠΑΣΟΚ κατά Κυρ. Μητσοτάκη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διασκεδάσουν την αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι, ενόψει της πιθανότητας εκλογών, το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να λαϊκίζει αμφισβητώντας ακόμη και ειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης θέλησαν χθες συνεργάτες του κ. Ευ. Βενιζέλου ύστερα από σύσκεψη που είχαν μαζί του στη Χαρ. Τρικούπη. «Προτείνουμε συγκεκριμένες αλλαγές που δεν αφορούν καν σε προαπαιτούμενα από την τρόικα», έλεγαν χαρακτηριστικά και διευκρίνιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ εισηγείται την ανάγκη διόρθωσης επιλογών που αποδεδειγμένα έχουν κριθεί αναποτελεσματικές. Οπως, για παράδειγμα, τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, μια δικαιότερη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και τη λήψη μέτρων προστασίας των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Παρά, ωστόσο, τον ισχυρισμό των συνεργατών του κ. Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να δημιουργήσει ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή, δεν έκρυβαν την όχλησή τους για επιλογές «γαλάζιων» υπουργών και κυρίως του κ. Κυρ. Μητσοτάκη. Τόνιζαν ότι είναι εντελώς εσφαλμένη η επιλογή του η αξιολόγηση των υπαλλήλων να γίνει με οριζόντιο τρόπο και να πρέπει ανά υπηρεσία το 15% του προσωπικού να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση. «Υπάρχουν υπηρεσίες στις οποίες δεν πρέπει να φύγει κανείς και άλλες στις οποίες πλεονάζουν οι ανίκανοι σε ποσοστό άνω του 15%», έλεγαν στο ΠΑΣΟΚ και το θέμα θα το θέσει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, μαζί με την αντίθεσή του στον φημολογούμενο «επιμερισμό» των απολύσεων στα υπουργεία, με την επισήμανση ότι σε χαρτοφυλάκια, όπως αυτό των Μεταφορών, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αποχωρήσουν υπάλληλοι.

Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να αυτονομείται πολιτικά από τη Ν.Δ., προφανώς διότι ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να διαμορφώσει μια δική του πολιτική ατζέντα ανεξαρτήτως του χρόνου των εθνικών εκλογών. Επιβεβαιώνεται αυτό και από χθεσινή επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Τριαντάφυλλου και ο γραμματέας της Κ.Ο. Παναγιώτης Ρήγας, ζητώντας του να ξεπαγώσει ένα καυτό θέμα για τη Ν.Δ. Το αντιρατσιστικό ν/σ, το οποίο μάλιστα ζητούν να ψηφιστεί ακόμη και στο Β΄ θερινό τμήμα της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή