Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη βάση

Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη βάση

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μεταφέρει στην κοινωνία την πολιτική πίεση που εκτιμά ότι έχει επιτύχει εναντίον της κυβέρνησης θα επιχειρήσει τις προσεχείς εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι σε πολιτικό επίπεδο κατάφεραν το αμέσως προηγούμενο διάστημα να διαμορφώσουν ένα εξαιρετικά δυσμενές για την κυβέρνηση περιβάλλον με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για τη Μικρή ΔΕΗ, για το ζήτημα του αιγιαλού, ενώ σε θέμα μείζονος αντιπαράθεσης αναδεικνύουν το ασφαλιστικό, που θα είναι το επόμενο μεγάλο μέτωπο όποτε επιχειρηθεί από κυβερνητικής πλευράς να προωθηθούν αλλαγές.

Στο πλαίσιο της προσέγγισης που επικράτησε στην Κουμουνδούρου αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, το βάρος δίδεται, πλέον, στην ενίσχυση των συμμαχιών στην κοινωνία, στην ενεργοποίηση της βάσης, με στόχο την άσκηση ακόμη μεγαλύτερης πίεσης στην κυβέρνηση, μέσω μαζικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων, αλλά και διαβημάτων των τοπικών κοινωνιών προς τους κυβερνητικούς βουλευτές. Η στροφή προς τη βάση επιβεβαιώθηκε ως μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της αμέσως επόμενης περιόδου στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και έχει εισέλθει σε φάση υλοποίησης. Ετσι, έγινε ένας καταρχήν καταμερισμός γεωγραφικών περιοχών μεταξύ των στελεχών της Γραμματείας, με στόχο να καλυφθούν καταρχήν οι περιοχές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκλέξει βουλευτές. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη εξορμήσεις, με στόχο την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τον συντονισμό δράσεων των τοπικών κοινωνιών, με επίκεντρο τα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος κατά περιοχή. Για παράδειγμα, όπου υπάρχει παραλιακό μέτωπο που -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – θα θιγεί από το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, η ενημέρωση και η προσπάθεια συγκρότησης συμμαχιών έχει αυτό το θέμα στο επίκεντρο. Σε άλλες περιοχές, που θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο για τη Μικρή ΔΕΗ, ακολουθείται αυτή η ατζέντα κ.ο.κ.

Η οικοδόμηση συμμαχιών στη βάση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και για το ασφαλιστικό, οι αλλαγές στο οποίο αφορούν το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Θα αποτελέσει, δε, το μέτωπο γύρω από το οποίο η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη μαζικότητα, όσον αφορά τις αντιδράσεις. Αν και ανάλογες προσδοκίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο παρελθόν για μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις δεν επιβεβαιώθηκαν, θεωρούν ότι στη δεδομένη συγκυρία, με τους πολίτες να έχουν συσσωρεύσει κόπωση από την υλοποίηση πολλών μέτρων, η πιθανότητα αντιδράσεων είναι πολύ μεγαλύτερη, εξαιτίας και της φύσης του ζητήματος και των επιπτώσεων που θα επιφέρουν οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, οι οποίες αποτελούν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, όλεθρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή