Δ. Αβραμόπουλος: Εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας το αμυντικό μας σύστημα

Δ. Αβραμόπουλος: Εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας το αμυντικό μας σύστημα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση ότι «το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας» στο «γενικευμένο ασταθές περιβάλλον και με την κρίση να χτυπάει και την ευρύτερη γειτονιά μας», έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε σήμερα δεκτός.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι αυτή η εγγύηση είναι «και για την Ελλάδα, πρωτίστως, αλλά και μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε μέσα από την αμυντική διπλωματία να δίνουμε το "παρών" ως σταθεροποιητικός παράγοντας».

Ο υπουργός σημείωσε το ενδιαφέρον του Προέδρου -και ως παλαιού υπουργού των Εξωτερικών- για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική και -κατά τη συνομιλία που είχαν δημοσίως- ανέφερε ότι θα ήθελε τη γνώμη και τη συμβουλή του Καρ. Παπούλια για το «σύμφωνο Παπούλια- Γιλμάζ του 1988», το οποίο «φέτος το χρειαστήκαμε σαν βάση».

Και αυτό, διότι, όπως τόνισε, «περάσαμε και μία περίοδο που έπρεπε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και δεν κρύβω ότι μας βοήθησε πολύ, μάλιστα σκεφτόμαστε πώς θα το επικαιροποιήσουμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ευχάριστα νέα» τα όσα του ανέφερε ο υπουργός «για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων», η οποία «είναι ένας παράγοντας ασφάλειας και ηρεμίας για την ευρύτερη περιοχή σε ταραγμένες εποχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή